Italia. Pensionar, bătut CRUNT în propria casă pentru 50 de euro. Agresorul este ROMÂN

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un pensionar din Via Valtorta a ajuns la spital cu oasele fracturate după ce un hoţ a intrat peste el în casă şi l-a bătut. Autorităţile nu au putut decât să îi plătească paguba în valoare de 50 de euro.

Potrivit ilgiorno.it, fapta ar fi avut loc pe 1 aprilie anul trecut, când un bărbat român a intrat peste el în casă şi, după ce l-a pus la pământ pe bătrân, i-a furat ceasul şi 50 de euro pe care îi avea în portofel.

Italianul în vârstă de 85 de ani a avut nevoie de câteva luni de spitalizare şi operaţii în urma celor trei fracturi suferite, dintre care una la bărbie.

Odată ce s-a recuperat, victima a cerut banii din poliţa de asigurare pe care îi oferă municipalitatea în cazuri de răpire sau tâlhărie.  Dar bărbatul a reuşit să obţină o compensaţie de numai 50 de euro, adică suma furată din portofelul său.

Victima a răbufnit apoi şi a declarat presei locale că după ce a fost măcelărit în bătaie, autorităţile locale vor să scape de el cu numai 50 de euro. "Este o nebunie", a mai spus italianul care se aştepta la o sumă mai potrivită pentru daunele suferite, nu doar cele fizice, dar şi cele morale.

Liderul grupului politic Forza Italia, Fabrizio De Pasquale, i-a luat apărarea pensionarului spunând că acesta a suferit daune psihologice serioase şi că viceprimarul Anna Scavuzzo i-a oferit asigurări că va pune la dispoziţia victimei un nou fond de despăgubire, dar nu a făcut nimic."

Scavuzzo susţine că s-a întâlnit cu pensionarul păgubit şi că i-a explicat cum să solicite rambursarea banilor şi a adăugat că "municipalitatea nu poate evalua sau cuantifica compensaţiile despăgubirilor pentru daune morale şi că aceste chestiuni se pot rezolva doar într-un proces juridic."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel