Italia. Patru români au persecutat o tânără luni în șir: Au dat buzna peste ea în casă cu bâtele și i-au ars mașina, totul în fața copiilor săi

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O tânără din Puglia a fost hărțuită timp de mai multe luni. Ea și-a făcut curaj și a reclamat actele de hărțuire. Două femei și doi bărbați de origine română, arestați la Corato

În ultimele zile, polițiștii de la secția de poliție din Corato au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul din Trani, împotriva a patru persoane, două femei și doi bărbați, toți de naționalitate română; trei au ajuns în închisoare, iar unul în arest la domiciliu.

În urma unei anchete demarate, în urma plângerii depuse de partea vătămată, o tânără din Corato, s-a stabilit că suspecții se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor de acte persecutorii, incendiere a unui autoturism și violare de domiciliu.

 

Românii au dat buzna peste ea în casă cu bâtele și i-au ars mașina

 

Comportamentul amenințător, care în unele cazuri a avut loc cu bâte de baseball, ar fi început în luna martie a anului trecut, după ce femeia și unul dintre bărbații arestați au pus capăt unei relații amoroase. Au urmăriri, agresiuni fizice în interiorul casei violate și în prezența copiilor minori ai victimei, până la incendierea mașinii victimei.

Incendiul, care a avut loc în toiul nopții, a distrus complet vehiculul și a avariat ușa din față a casei. Starea persistentă și gravă de anxietate și teamă, împreună cu teama pentru siguranța sa și a familiei sale, a forțat victima să-și schimbe obiceiurile de viață, ceea ce a determinat-o să se mute în altă localitate.

Nu este singurul caz de acest fel în care românii din Italia sunt implicați. O tânără, de origine română, s-a prezentat la stația carabinierilor din Materia și a cerut ajutorul forțelor de ordine, după ce a fost persecutată de către fratele ei, cu un an mai tânăr. Faptele s-au petrecut la sfârșitul verii.

Româncă persecutată de propriul frate

 

Bărbatul român, cu antecedente penale, fusese găzduit de sora sa, deoarece nu avea unde locui. În loc să-i fie recunoscător surorii sale pentru gest, bărbatul a avut, de-a lungul timpului, o atitudine agresivă. Cei doi se certau mereu, iar fratele a ajuns să-și amenințe sora cu moartea

Speriată, femeia s-a adresat carabinierilor locali, care au început o anchetă. Ulterior, i-au impus bărbatului să nu mai revină la domiciliul surorii sale. Cu toate acestea, în pofida măsurilor impuse, bărbatul s-a întors domiciliul femeii, care a sunat la 112 și a cerut ajutor. La fața locului, s-a deplasat de urgență o patrulă a carabinierilor, care l-au surprins pe bărbat în casa surorii sale. Acesta a fost denunțat pentru încălcarea obligațiilor care i-au fost impuse și a fost însoțit la cazarmă, scrie sassilive.it.

Tânărul le-a spus forțelor de ordine că a venit să-și recupereze bunurile personale. Însă, în timpul operațiunii forțelor de ordine, românul a început să jignească și să amenințe cu moartea atât pe sora sa, cât și pe carabinierii prezenți. Prin urmare, având în vedere comportamentul persecutoriu și amenințător al românului, carabinierii l-au arestat și l-au dus la închisoarea din Matera. Românul a fost pus la dispoziția Autorității Judiciare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel