Italia: Parlamentul adoptă o lege emblematică privind munca

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Parlamentul italian a adoptat o lege vizând promovarea ocupării forţei de muncă în Peninsulă.

Parlamentul italian a adoptat definitiv marţi o lege emblematică a guvernului populist vizând promovarea ocupării forţei de muncă în Peninsulă prin limitarea mai ales a utilizării contractelor pe perioadă determinată (CDD) şi făcând concedierile mai costisitoare, relatează France Presse. 

După Camera Deputaţilor săptămâna trecută, Senatul a aprobat marţi "decretul-lege demnitate", considerat "calul de bătaie" al viceprim-ministrului Luigi Di Maio (Mişcarea 5 stele, antisistem), cu 155 de voturi pentru, 125 împotrivă şi o abţinere. În mod concret, nu va mai fi posibil să se depăşească doi ani în contractele pe durată determinată, faţă de trei ani înainte. În plus, CDD-urile vor fi taxate cu o majorare a contribuţiei de 0,5% de la prima reînnoire, pentru maximum patru reînnoiri, de la cinci anterior. 

Indemnizaţiile pentru concedieri abuzive sunt de asemenea majorate. Toate firmele care au primit un ajutor de stat vor trebui să-l ramburseze dacă îşi vor reloca activitatea în cinci ani. Dacă această relocare are loc în afara UE, întreprinderea va trebui să ramburseze de două până la patru ori valoarea ajutorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel