Italia. Până la 1.500 de euro bani în plus la salariu în 2024: Cine beneficiază de aceste sume

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Începând cu 2024, reforma Irpef și reducerea cupoanelor vor aduce un supliment de până la 1.500 de euro pe an în salariile celor încadrați într-o numită categorie de venit. Ministrul adjunct al economiei, Maurizio Leo, a confirmat această măsură, subliniind reducerea cotei de impozitare pentru întregul an 2024.

Începând cu anul 2024, reforma Irpef și tăierea cupoanelor vor aduce un beneficiu semnificativ în salariile italienilor. Potrivit ministrului adjunct al economiei, Maurizio Leo, această măsură va permite un spor anual de până la 1.500 de euro pentru cei încadrați în anumite categorii de venituri. Cu toate acestea, trebuie menționat că mare parte din această sumă (aproximativ 1.200 de euro) nu reprezintă o creștere reală, fiind deja inclusă într-o prelungire a reducerii cupoanelor fiscale, valabilă din iulie 2023.

Reforma Irpef, care reduce cotele de impozitare de la patru la trei, va aduce modificări semnificative în funcție de tranchila de venituri. Pentru cei cu venituri sub 15.000 de euro, diferențele nu vor fi notabile. Totuși, pentru cei cu venituri între 15.000 și 28.000 de euro, se preconizează o reducere de 2 puncte procentuale. Economii notabile vor fi realizate pentru veniturile de până la 50.000 de euro, cu o economie maximă de 260 de euro pe an pentru cei cu venituri de 28.000 de euro și peste. Cu toate acestea, guvernul Meloni a decis să introducă o reducere a deducerilor fiscale pentru veniturile peste 50.000 de euro, neutralizând astfel avantajele aduse de reforma Irpef.

Ministrul adjunct al economiei, Maurizio Leo, a subliniat și intenția de a interveni în viitor pentru a reduce impozitele celor cu venituri de peste 50.000 de euro, subliniind că "contribuabilii din clasa de mijloc" nu ar trebui să sufere o impozitare care depășește 50%.

Reduzerea cupoanelor fiscale, în vigoare din iulie 2023, a adus deja economii semnificative, estimându-se că media lunară va fi de aproximativ 100 de euro. Această reducere se reflectă în contribuțiile sociale, care au fost reduse cu 7 puncte pentru veniturile sub 25.000 de euro și cu 6 puncte pentru veniturile sub 35.000 de euro.

Cu toate acestea, trebuie menționat că această economie nu reprezintă o creștere reală în pachetul salarial lunar, deoarece reducerea cupoanelor rămâne în vigoare, compensându-se pentru a nu afecta pensia viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel