Italia oferă 10.000 de euro fiecărui rom care pleacă din taberele de nomazi - "Bonus Casa"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Romii care locuiesc în taberele din Roma vor primi de la statul italian un bonus de 10.000 de euro pentru a-și găsi o locuință. Autoritățile italiene speră astfel să-i convingă pe cei 6.000 de romi care trăiesc în celebrele tabere de nomazi să-și schimbe modul de viață. Banii nu se încasează pur și simplu. Cei care vor să beneficieze de acești bani trebuie să-și facă acte de rezidență, să-și găsească un loc de muncă și să-și trimită copiii la școală. 

Primăria din Roma a anunțat că va oferi un "Bonus casa" romilor are locuiesc în tabere, pentru ca aceștia să-și găsească o locuință și să părăsească locuințele improvizate. Bonusul ajunge la 10.000 de euro pentru fiecare persoană care alege să părăsească tabăra, scriu jurnaliștii de la publicația italiană Il Messaggero.

Bonus casa pentru romi

 

Autoritățile italiene își propun ca în următoarele șapte luni să închidă trei tabere de nomazi din Roma – Candoni, Salviati și Lombroso – cu scopul de a-i introduce pe ocupanții acestora definitiv în societate. Ajutorul financiar ajunge până la 10.000 de euro, fiind de fapt un "sprijin de locuință". Totuși, cei care vor să beneficieze de acești bani trebuie să-și facă acte de ședere, să-și găsească un loc de muncă și să-și trimită copiii la școală.

Peste 6.000 de romi locuiesc în taberele de nomazi din Roma

 

Primăria Romei urmărește o soluție "non-traumatică" pentru a demola taberele de romi. Astfel, oficialii speră să-i convingă pe oamenii care încă locuiesc acolo, peste 2000, să plece de bună voie.

Pentru a pune în practică această strategie, administrația municipală a lansat un plan în trei etape separate, "pentru a sprijini căile de incluziune socială a populației prezente în tabere".

Obiectivul administrației municipale este de a închide cele șase principale tabere formale încă locuite - Lombroso, Candoni, Gordiani, parte din Castel Romano, Salone, Salviati - și tot atâtea informale. Potrivit estimărilor, în taberele din Roma trăiesc aproximativ 6.000 de nomazi. 

Locuri de muncă și școală pentru copii

 

Planul autorităților de închidere a taberelor prevede, printre altele, și întocmirea sau actualizarea actelor celor care locuiesc acolo. Apoi "îndrumare, consiliere și informare pentru accesul pe piața muncii", prin "activarea de stagii și cursuri de formare". În plus, oficialii plănuiesc și "activarea laboratoarelor de educație și învățare și dezvoltarea competențelor profesionale dedicate adolescenților și tinerilor adulți".

Pentru includerea în muncă, fiecare familie poate primi până la 5.000 de euro, bani destinați înființării "micilor afaceri" și suportării "cheltuielilor pentru obținerea permiselor, permiselor de conducere si completării actelor".

10.000 de euro Bonus Casa

 

Autoritățile au anunțat și modul în care va fi acordat bonusul pentru casă. Pentru a obține acest bonus, romii trebuie să semneze și să înregistreze un contract de închiriere pentru locuință individuală sau comună, iar banii vor fi plătiți direct proprietarilor imobilelor închiriate. Limita maximă este de 800 de euro pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel