Italia. O româncă numără munți de bani pe TikTok după ce ar fi încasat ilegal venitul de cetăţenie - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. O româncă numără un munte de bani pe TikTok după ce ar fi încasat ilegal venitului de cetăţenie - VIDEO
Italia. O româncă numără un munte de bani pe TikTok după ce ar fi încasat ilegal venitului de cetăţenie - VIDEO

O româncă, în vârstă de 33 de ani, a fost arestată de agenţii Gărzii de Finanţe din Italia în dosarul unei escrocherii de peste 20 de milioane de euro, prin încasarea ilegală a „venitului de cetăţenie” („reddito di cittadinanza”). 

Românca, deși nu ar avea adăpost, apare pe TikTok numărând sute de euro în numerar, un munte de bani, pe ritmuri de manele.

 

@izabelastelicaizabelast7

am ban sa va an grop dusmanilor vedet sa nu faceti infart

♬ sunet original - Music.tiktokk35

„Este un semn al unei greșeli alarmante, o infracțiune”, a transmis judecătorul, după ce a admis arestarea preventivă a 16 indivizi, români și italieni, într-un dosar în care nu mai puţin de 9.000 de persoane ar fi fost denunţate pentru încasarea ilegală a ajutorului social. 

Imaginile din documentele anchetei, care înfățișează și copii, au fost găsite pe Tik Tok. Sunt patru videoclipuri, dintre care trei pe profilul Izabelei S., în vârstă de 33 de ani, care acum este arestată preventiv.

 

@izabelastelicaizabelast7

sunt prea smekera An secoli 21 sa nu moare dusmani????????????????????????

♬ orijinal ses - Mehmet Dinç

 

Izabela apare în pat, sub pătură, în timp ce împrăștie bancnotele

 

Într-o postare, Izabela apare în pat, sub pătură, în timp ce împrăștie bancnotele adunate drintr-un „uriaș profit ilegal, în detrimentul comunității, mizând pe o rețea coruptă", se arată în motivarea arestării din instanță, potrivit agenpress.it.

Procurorul din Milano, Paolo Storari, a destructurat reţeaua care facilita obţinerea în mod ilegal a „venitului de cetăţenie” („reddito di cittadinanza”). Prejudiciul în urma acestei escrocherii s-ar ridica la 20 de milioane de euro.

Totodată, au avut loc percheziții în provinciile Cremona, Lodi, Brescia, Pavia, Milano, Andria, Barletta și Agrigento.

 

Cum funcționa escrocheria

 

Agenții Comandamentului Provincial al Gărzii de Finanțe din Cremona și Novara, la cererea Parchetului din Milano, au pus în aplicare 16 ordine de arest preventiv împotriva membrilor unei rețele care viza extorcarea și obținerea în mod ilegal de plăți din bani publici.

Cele 16 persoane care au fost arestate se prezentau la CAF (centrele fiscale care intermediază dosarele pentru obținerea subvenției) din provinciile implicate în anchetă și, cu codurile fiscale ale unor cetățeni români care nu au fost niciodată în Italia, declarau că sunt rezidenți în peninsulă de 10 ani și au dreptul de a depune cererea pentru Venitul de Cetățenie (reddito di cittadinanza).

Alți complici mergeau la poștă pentru a ridica cardurile pe care au fost decontate fondurile. În anchete similare, de exemplu, unii angajați ai Poștei au observat că utilizatorii care s-au prezentat nu știau deloc limba italiană și nici măcar despre ce era dosarul depus în numele lor. 

 

Membrii rețelei ar fi băgat în buzunar 60 de milioane de euro dacă nu erau descoperiți

 

Momentan, încă nu s-a stabilit foarte clar de unde aveau și cum au intrat în posesia datelor celor 9.000 de români.

Angajații CAF primeau o remunerație de zece euro per dosar rezolvat, acordată de fiscul italian.

Prin acest mecanism fraudulos, membrii rețelei ar fi băgat în buzunar până acum aproape 20 de milioane de euro, venituri obținute din „reddito cittadinanza” și „reddito di emergenza”. Dacă nu erau descoperiți, membrii rețelei ar fi primit în final 60 de milioane de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel