Italia. O româncă luptă, de 7 ani, să-și revadă fetița răpită și dusă în Egipt de tatăl ei: Fata NU poate veni la mamă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă se luptă de ani întregi să-și revadă fetița care a fost luată de lângă ea de fostul partener, un egiptean, și dusă în Egipt. Bărbatul este acum la închisoare, pentru următorii 10 ani, dar fetița nu poate ajunge la mamă, în Italia

S-a întors în Egipt pentru totdeauna, aducându-și cu el fiica pe care o avea cu partenera sa româncă. Fetița nu avea nici măcar un an atunci când a fost despărțită de mama sa. La aproape 7 ani de la răpire, tânărul egiptean, de 34 de ani, a fost condamnat de Curtea din Monza la 10 ani de închisoare pentru răpire de copii.

Mama copilului, care acum are aproape 8 ani, dar pe care femeia, de 30 de ani domiciliată în Monza, nu a mai putut să o vadă sau chiar să știe dacă crește în liniște în Egipt, a intentat o acțiune civilă în acest proces. La rândul său, fostul partener egiptean nu a venit niciodată la proces și nu pare că s-a întors în Italia.

El nu este considerat fugar deoarece a primit o notificare în Egipt cu privire la data ședinței preliminare unde a fost trimis spre judecată. Judecătorii egipteni i-au confiscat autoritatea părintească după procesul prezentat de românca de 30 de ani în fața autorității judiciare egiptene. Fata nu este italiană, deși s-a născut în Italia din părinți străini, așa că este puțin probabil ca instituțiile italiene să se ocupe de readucerea ei la mama ei.

Fetița nu și-a mai văzut mama de aproape 7 ani. Avea doar câteva luni când tatăl a răpit-o

 

Dar cu această sentință femeia va putea începe lupta în Egipt. Faptele disputate datează din 2014. Egipteanul și partenera sa româncă locuiseră împreună de ceva vreme mai întâi la Monza, apoi la Paderno Dugnano. Relația lor s-a destrămat iar fiica lor a rămas cu mama. De Ziua Îndrăgostiților, în 2014, tânăra de 30 de ani a fost convinsă de niște prieteni din copilărie să meargă la o reuniune, lăsând-o pe fetiță cu tatăl ei. Se întâlniseră  la Milano, unde se mutase tânărul egiptean de 34 de ani. Dar a doua zi, fostul iubit și fetița au plecat din Italia.

Bărbatul nu a răspuns la telefon și nici la interfon. Un prieten al egipteanului l-a ajutat pe acesta să fugă din țară cu fetița. Foarte îngrijorată, femeia a chemat apoi carabinierii care au pătruns în casa goală a bărbatului. Din elementele adunate, a fost imediat clar că părintele părăsise definitiv Italia. Toate hainele dispăruseră și ele din casă. Chiar și cele ale fiicei, împreună cu celelalte lucruri ale fetiței și actul ei de identitate.

Tânărul de 34 de ani, conform reconstituirilor procurorului de la Monza Carlo Cinque, își pregătise din timp fuga în Egipt, imediat cum a aflat de la mama micuței că o va lăsa pe cea mică la el în acea seară, potrivit Il Giorno.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel