Italia. O româncă gătește gratis pentru medicii care tratează bolnavii de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură bolognatoday.it
Sursa foto: captură bolognatoday.it

Maria Blaj se trezește în fiecare dimineață la ora 04.00 și merge la unul dintre localurile deținute de ea, Bar Pastry Bistrot Rapid, unde pregătește pateuri, fursecuri și croissante pentru medicii care luptă împotriva coronavirusului.

Potrivit bolognatoday.it, mâncarea este pentru cadrele medicale care lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sant'Orsola.

„Localul este în continuare închis publicului, iar angajații sunt în izolare la casele lor. Însă eu mă trezesc în fiecare dimineață la ora 04.00 și respect acest ritual pentru doctori, asistente medicale și toți cei care merită un asemenea efort pentru că este un minim de efort pe care îl pot face și eu în această perioadă dificilă. Cred că toți cei care sunt în prima linie a luptei cu acest virus sunt oameni extraordinari, minunați și care merită toată susținerea noastră. Voi continua să le pregătesc micul dejun până când câștigăm această luptă sau cel puțin până când rămân fără materie primă pentru că încă nu știm dacă putem redeschide localul pe 25 martie sau nu”, spune Maria.

Maria recomandă și altor apropiați „să facă gesturi similare pentru că știu că au materie primă la îndemână și este păcat să așteptăm să expire în loc să o folosim pentru a ajuta angajații spitalelor sau pe cei aflați în dificultate”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel