Italia. O româncă, beneficiara unor venituri de cetățenie și mașină de lux, a stors de la o pensionară peste 40.000 euro cu povești fictive. Spunea că i-au murit copiii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Carabinierii au prins o bandă de români care au strâns jumătate de milion de euro din furturi din baruri și săli de jocuri de noroc
Italia. Carabinierii au prins o bandă de români care au strâns jumătate de milion de euro din furturi din baruri și săli de jocuri de noroc

O româncă, în vârstă de 49 de ani, a reușit să obțină 40.000 de euro de la o pensionară, în vârstă de 82 de ani, prin înșelăciune, în Falconara Marittima, provincia Ancona, Italia.

O pensionară a fost păcălită de o româncă. În cinci ani, a reușit să îi fure 40.000 de euro. Unei victime cu "inima mare" i s-a luat o mare parte din averea pe care o economisise în timp ce a lucrat la oficiul poștal și a rămas fără bani, relatează presa italiană. Tocmai conducerea Poștei a reclamat retragerile repetate ale femeii de 82 de ani. A rezultat o anchetă a carabinierilor care a dus la descoperirea escrocheriei și denunțarea româncei care avea în posesie o mașină de lux.

Românca beneficia și de venituri de cetățenie, este mamă a unui copil cu handicap, pentru care primea indemnizația de îngrijire, și o abordase pe pensionară în fața bisericii. I-a spus povești dramatice pentru a-i atrage mila. 

Femeia româncă „fără scrupule” a inventat chiar și existența altor trei copii, dintre care unul care ar fi murit în Olanda în urma unui accident de mașină și o pereche de gemeni, care au murit în urma unui accident vascular cerebral la vârsta de cinci ani.

„De fiecare dată când starea copiilor fictivi s-a înrăutățit, ducând povestea până la moartea lor, victima a plătit mii și mii de euro, crezând că o ajută la cheltuielile de sănătate, alteori la cheltuielile de înmormântare. Românca a falsificat și poze pentru a da credibilitate poveștii sale”, susțin anchetatorii.

 

Sechestru pe bunuri de 40.000 euro

 

Carabinierii, descoperind escrocheria, au obținut sechestrul unor bunuri mobile în valoare de până la 40.000 de euro. S-a constatat că de pe contul româncei s-au efectuat plăți pentru a plăti electrocasnice de lux, inclusiv o dronă de aproape 2.000 de euro, un monitor de peste o mie de euro, bijuterii din aur, chiar și un BMW X6 puternic cu interior din piele.

„Bunuri cu siguranță incompatibile cu statutul de șomaj al femeii, beneficiară a unei indemnizații de handicap pentru un singur copil cu handicap, precum și beneficiară a Venitului de Cetățenie”, au mai transmis anchetatorii.

Românca va trebui, așadar, să răspundă pentru infracțiunea de eludare a incapacității – ținând cont de faptul că bătrâna între timp a fost supusă controalelor de sănătate și s-a raportat că suferă de demență senilă. Mai mult, românca va trebui să stea departe de victimă prin respectarea interdicției de apropiere obținută de către Carabinieri din Tenenza di Falconara Marittima.

De asemenea, primirea venitului de cetățenie a fost revocat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel