ITALIA: O comunitate întreagă îi mulțumește românului ION - „Este unul de-al nostru, un prieten!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român fără loc de muncă, aflat de puțin timp în localitatea Olvieri din Italia, i-a uimit pe localnici cu gestul său. Aceștia, la rândul lor, l-au apreciat și lăudat pe Ion, pe care îl consideră deja „de-al lor“, deși este acolo de puțin timp.

Comunitatea din orașul italian Olvieri a rămas profund impresionată de gestul unui român pe nume Ion. Bărbatul, fără ocupație s-a apucat să aranjeze un parc din localitate, fără să ceară vreun ban pentru efortul său. 

Consiliul de administraţie din Olvieri a postat pe pagina instituţiei un mesaj în care descrie foarte frumos gestul românului şi îşi arată aprecierea şi consideraţia pentru el, iar comentariile sunt pline de mesaje frumoase şi laude la adresa românului, scrie Observator.tv

„În acest moment sunt şomer, am timp şi vreau să fac ceva. Mi-ar plăcea să fac paturi noi pentru spațiile verzi", ar fi spus Ion, citat de autoritățile publice din Olvieri. Ion nu lucrează momentan. El este de puțină vreme în Italia și nu are dreptul să muncească pentru că nu are actele puse la punct.

„Din fericire, valoarea angajamentului civic nu ține de bogăție a și nu are cetățenie, ci se află în sufletul fiecăruia dintre noi“, apreciează autoritățile italiene gestul românului. „Dacă în aceste zile îl vedeți vedea în parc, la locurile de joacă pentru copii, nu vă fie teamă, este unul de-al nostru, un prieten“, mai scrie pe pagina Commune di Olvieri, referindu-se la faptul că Ion a cerut permisiunea de a tunde iarba și gazonul din locurile de joacă din parc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel