Italia. O badantă româncă judecată după ce ar fi maltratat bătrâna pe care o îngrijea: „Blestemato, vei PLĂTI scump!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Elena Alexandra Chingălată, o badantă româncă în vârstă de 27 de ani, trebuie să se prezinte în fața judecătorilor italieni după ce a fost acuzată de bătrâna pe care o îngrijea, în vârstă de 88 de ani, că ar fi supus-o la violențe fizice și psihice. 

Potrivit ilgazzettino.it, românca, rezidentă la Castelnovo, ar fi început serviciul în casa bătrânei în ianuarie 2014. De atunci se pare că ar fi început calvarul pentru bătrână. Elena Alexandra este acuzată că ar fi bătut-o, ar fi jignit-o și i-ar fi tratat rănile cu bandă adezivă. 

Românca a fost concediată în în iulie 2015, însă împotriva ei era deja o plângere făcută de un cetățean italian încă din luna mai 2014 atunci când bătrâna, aflându-se la o plimbare împreună cu Elena Alexandra, i-ar fi spus bărbatului că este maltratată. Ba mai mult, bărbatul ar fi văzut cu românca i-ar fi dat o palmă peste cap și ar fi îmbrâncit-o. 

 

Vânătăi și bandă adezivă peste răni

 

Ieri, în fața judecătorilor s-au prezentat fiica și nepoata bătrânei care au declarat că au văzut vânătăi pe corp, însă românca le-ar fi spus că sunt de la căzături. Ancheta a scos la iveală faptul că vânătăile nu erau de la căzături, ci de la pumni și palme. 

Fiica și nepoata au mai povestit faptul că într-o zi din luna mai 2015, când au fost în vizită la bătrână, ar fi găsit-o în condiții de igienă precare, cu mai multe vânătăi și cu bandă adezivă lipită peste răni. Totodată, cele două au mai spus că românca le-ar fi interzis accesul infirmierilor trimiși de Agenția de Sănătate italiană pentru îngrijirea la domiciliu.

 

Românca ar fi trecut la amenințări

 

Atunci a fost momentul în care fiica bătrânei s-a decis să o concedieze pe Elena Alexandra. În momentul în care a aflat vestea, românca ar fi răspuns cu amenințări și insulte: „Blestemato, nu trebuia să mă concediezi, vei plăti scump pentru asta”.

Avocatul Guido Rigolo o va apăra pe româncă în cadrul procesului. Următoare ședință în fața judecătorului va avea loc pe data de 18 martie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel