Italia. Muncitori ROMÂNI ținuți în SCALVIE, plătiți cu 1 EURO pentru a VOTA fiul unui funcționar

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Magistrații Tribunalului din Salerno, Italia, au deschis, ieri, procesul împotriva a zece inculpați români și italieni acuzați de exploatare ilegală a forței de muncă și corupție. 

Potrivit ilmattino.it, angajatorul muncitorilor și primarul de la Eboli au fost primii martori în fața judecătorilor Curții de Stat din Salerno.

Muncitorii au declarat în fața judecătorilor că au fost înrobiți sub un regim de exploatare deplină, iar unul dintre martori a confirmat că el a votat pentru „alegeri în care a fost plătit cu unul sau doi euro”.

Citește și Marea Britanie. Cuplu de ROMÂNI, acuzat de SCLAVIE modernă și PROXENETISM

Martorul nu a fost în măsură să-i spună numele pentru că nu știe ce nici pentru cine a votat între 2013 și 2014. Procesul are o duzină de inculpați, inclusiv italieni și străini, acuzați de corupție, precum fostul șef al oficiului registrului în orașul Eboli, care, se presupune că, ar fi oferit organizației care se ocupa de traficul și exploatarea muncitorilor, certificate străine de rezidență, cărți de identitate sau certificate de înregistrare a nașterilor, care ar permite românilor exploatați să locuiască și să lucreze în Italia.

La schimb a primit mici daruri, dar, mai presus de toate, a obținut obligația ca românii să votezw pentru alegerile de la primării organizate în 2013 și 2014 pentru alegerea secretarilor naționali și regionali. Funcționarul italian a folosit voturile obținute în favoarea fiului său, care a dorit să fie un candidat la alegerile municipale din 2015.

Citește și Italia. Români, OBLIGAȚI să muncească în condiții inumane pentru 4 euro. Șase italieni, ARESTAȚI

Șefii rețelei de trafic de forță de muncă sunt acuzați de sclavie, iar proprietarul și managerul din zona de camping unde românii au trăit în condiții mizere este urmărit penal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel