Italia. Muncitor român, despăgubit cu un milion de euro pentru un accident de muncă. "Nu va mai merge niciodată"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un muncitor român a fost despăgubit cu peste un milion de euro în Italia, după ce a suferit un accident de muncă în urma căruia a rămas paralizat. 

Un român care a suferit un accident cumplit de muncă în Italia a fost despăgubit cu peste un milion de euro de fostul său angajator. Bărbatul lucra pe un șantier, iar în urma accidentului a rămas paralizat într-un scaun cu rotile.

Românul nu va mai merge niciodată

 

Incidentul s-a petrecut pe 25 mai 2017, pe un șantier din provincia Modena. Românul, în vârstă pe atunci de 30 de ani, a căzut de la o înălțime de aproximativ 10 metri în timp ce se afla la muncă. Rănile suferite au fost atât de grave încât acum este nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile, potrivit publicației Gazzetta di Modena. Totodată, medicii spun că acesta nu va mai merge niciodată.

Procesul civil s-a terminat și banii de despăgubire au fost primiți deja de român, dar procesul penal este încă în desfășurare.

Firmele responsabile de șantierul respectiv, AeC Costruzioni, PTL S.r.l. și FIM, sunt acuzate de încălcarea mai multor norme de siguranță în domeniul muncii, încălcări care au dus la accidentul produs în dauna muncitorului.

Procesul continuă în acest caz

 

Miercuri, 23 iunie 2021, s-a desfășurat un noul termen al procesului la tribunalul din Modena, în cadrul căruia au fost audiați consultanți din partea ambelor părți, fiind examinate cauzele care au dus la acest accident.

Imediat după accident, la fața locului au sosit și funcționarii Inspectoratului pentru Muncă și au făcut constatările de rigoare, iar la proces au fost audiați și aceștia cu privire la condițiile în care s-a petrecut totul.

Pe baza materialelor prezentate în fața judecătorului, dar și a mărturiilor depuse, va fi posibil așadar să se reconstruiască cele întâmplate la data de 25 mai 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel