Italia. Muncitor român, despăgubit cu 1,5 milioane de euro după un accident cumplit de muncă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Muncitor român, despăgubit cu 1,5 milioane de euro după un accident cumplit de muncă
Italia. Muncitor român, despăgubit cu 1,5 milioane de euro după un accident cumplit de muncă

Un muncitor român, în vârstă de 35 de ani, a fost despăgubit cu 1,5 milioane de euro după ce a suferit un accident la serviciu, în Mirandola, provincia Modena din Italia.

Pe 27 mai 2017, muncitorul român a fost implicat într-un accident dramatic în timp ce lucra pe acoperișul unei firme biomedicale din Mirandola, Italia Totul s-a întâmplat într-o clipă, în timp ce stătea pe luminator, care nu suporta greutatea. Impactul la sol a fost teribil. Muncitorul român a fost dus cu elicopterul la spital pentru răni care imediat au părut foarte grave.

Românul de 35 de ani a fost internat o lungă perioadă de timp, dar în final a reușit să se salveze. Dar și-a pierdut mobilitatea picioarelor. În urma cercetărilor efectuate cu privire la accidentul de muncă, firma la care a lucrat i-a plătit despăgubiri de un milion și jumătate de euro, legate de starea sa de invaliditate permanentă.

 

Dacă impactul ar fi fost diferit ar fi putut fi un accident mortal

 

Procesul a continuat totuși, si a fost pus sub acuzare patronului societății subcontractante, pentru care ieri s-au cerut două luni de închisoare, proprietarului si coordonatorului de securitate, pentru care procurorul a cerut o lună și douăzeci de zile. Sentința este programată pentru 12 aprilie.

Din cele reieșite, muncitorul lucra pe acoperișul firmei biomedicale pe care o renova, când la o mutare dintr-o parte în alta și-a pus picioarele pe un luminator care, din motive cercetate, nu avea plasa de protecție care trebuia aparent să fie înființată de o firmă care făcuse lucrări anterioare. A cedat imediat, iar căderea a fost groaznică: dacă impactul ar fi fost diferit ar fi putut fi un accident mortal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel