Italia. Muncitor ROMÂN, abandonat la el acasă cu stări de rău, a MURIT după câteva ore: „Petrică a fost minunat, neobosit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Petrică Anton, un muncitor român în vârstă de 51 de ani, rezident în localitatea Parete din provincia Caserta, Italia, a murit după ce a acuzat stări de rău pe câmpul pe care lucra.

Conform napolivillage.com, Stefano Magliocca, prieten cu Petrică Anton, muncitorul agricol care a murit după ce a suferit o boală în timp ce era la muncă pe câmpuri, a povestit în timpul astăzi „La Radiazza” de la Radio Marte, episodul nefericit ce a avut loc pe 12 august.

„Petrica a fost un muncitor minunat, neobosit și sincer. A murit în urma unei boli pe câmpurile din zona dintre Giugliano și Patere, unde a lucrat ca muncitor. Caporalii nici nu au avut decența să-l ducă la spital. L-au abandonat la el acasă. Era prea târziu când a fost transportat în camera de urgență”, a povestit prietenul lui Petrică.

Moartea lui Petrică a trezit din nou un subiect delicat legat de munca de exploatare a lucrătorilor, o formă urâtă de sclavie care continuă să persiste. Exploatarea în sectorul agricol este o problemă serioasă și reală. În lunile de vară, câmpurile se transformă într-o casă cu cărbuni, unde muncitorii sunt supuși unor schimbări groaznice în soarele înfiorător.

„Se trezea în fiecare dimineață la 4 pentru a merge la serviciu. Când a suferit boala, nici măcar nu au avut decența să-l ducă la spital. L-au abandonat la el acasă, în Parete. Alerta a fost dată în momentul în care proprietarul casei în care stătea cu chirie a observat starea lui Petrică. Când carabinierii și ambulanța au ajuns la fața locului, a fost prea târziu. A murit în spital, în Aversa și poate - dacă ajungea mai devreme, ar fi putut fi salvat. A fost sprijinul economic al familiei. Și-a lăsat soția și o fată de 18 ani, care trăiește și studiază în România, care și-a pierdut tatăl și sursa de trai pentru a-și continua studiile”, a mai adăugat Stefano Magliocca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel