ITALIA: Momente grele pentru familia Violetei Senchiu, românca ARSĂ DE VIE de concubinul italian

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Violeta Senchiu, o româncă de 32 de ani, a sfârșit arsă de vie, după ce concubinul italian, Gimino Chirichella a stropit-o cu benzină și i-a dat foc în locuința sa. Se împlinește un an de la moartea sa.

Violeta Senchiu avea trei copii și toată viața înainte, însă concubinul ei i-a luat totul în doar o clipă. Stabilită în Sala Consilina, provincia Salerno, alături de cei trei copii ai săi cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani, Violeta spera la o viață mai bună. Dar nu a avut parte de ea...

La doar 32 de ani românca s-a stins în Italia după ce a fost arsă de vie de către concubinul său italian, Gimino Chirichella, în vârstă de 48 de ani. Arestat, bărbatul a suferit un infarct și a murit, în această primăvară, în închisoare, însă pentru familia Violetei - mama, cei trei copiii ai săi, fratele, cumnata și nepotul - durerea pierderii va fi o povară pe care o vor duce toată viața.

Astăzi, la aproape un an de la ziua în care Violeta le-a fost smulsă cu brutalitate din viața lor, familia Violetei a organizeazat o slujbă de comemorare pentru tânăra mamă româncă. „Duminică, 20 octombrie 2019, la ora 16:00, vom merge la cimitir, la mormântul Violetei, iar la ora 18:00 vom fi la biserica San Michelicchio de pe via Giovanni Camera. Slujba la biserică va fi oficializată de un preot român, iar cei care au plăcerea să participe, sunt bineveniți”, transmite familia Violetei.

 

Omorâtă pentru că nu l-a mai vrut

Femeia plecase în Italia la muncă, unde l-a cunoscut pe Gimino Chirichella. Au început o relație și apoi au devenit părinții a doi copii. Cei doi erau certați și locuiau separat când, pe 3 noiembrie 2018, italianul i-a bătut la ușă decis să îi pună capăt vieții.

Violeta a fost arsă de vie de către concubinul său italian. Bărbatul a umplut la o benzinărie două canistre cu benzină, după care a mers în locuința Violetei, a deschis ușa casei şi s-a dus în camera unde se afla românca. Odată intrat în camera femeii, a turnat benzină pe podea, apoi i-a dat foc, declanşând un incendiu puternic în apartament care a adus-o pe tânăra mamă de 32 de ani în pragul morții. Violeta și-a dat sufletul după câteva ore la spital, în chinuri groaznice, din cauza arsurilor suferite.

Tragedia Femeii nu a rămas fără ecou în localitatea italiană unde s-a petrecut tragedia. Cu ocazia „Zilei Internaționale a luptei împotriva violențelor asupra femeii”, care se sărbătorește în fiecare an pe 25 noiembrie, anul trecut a avut loc evenimentul „Un fiore per Violeta” (O floare pentru Violeta). „Tăcerea va fi un strigăt împotriva formelor de violență, nedreptate și prejudecăți de gen. Noi alegem Sala Consilina ca un tribut adus Violetei, ca punct de pornire pentru a arăta că suntem aici, că nu vom tăcea și nu ne vom opri", au declarat organizatoarele marșului de anul trecut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel