Italia. Moartea fulgerătoare a Denisei a șocat comunitatea din Castellamonte. Românii se mobilizează pentru a ajuta familia copilei

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Accident grav in Italia. O româncă de 15 ani si-a pierdut viata (Foto: La Stampa)
Accident grav in Italia. O româncă de 15 ani si-a pierdut viata (Foto: La Stampa)

Moartea Denisei, românca de 15 ani care a pierit în tragicul accident petrecut duminică pe o șosea lângă Salmone, nu a trecut neobservată de comunitatea de români din localitatea unde locuia și nu numai. Oamenii se mobilizează pentru a strânge bani pentru familia fetei. 

Denisa Pop era elevă la un liceu din San Benigno Canavese și locuia cu familia ei în localitatea Castellamonte, provincia Torino.

În urma tragicului eveniment, comunitatea românească din zonă și nu numai s-a mobilizat pentru a ajuta familia tinerei să treacă mai ușor peste această greutate, cel puțin din punct de vedere financiar, informează ziarul La Repubblica.

Comunitatea din Castellamonte, prin intermediul proprietarului magazinului românesc "Minimarket Ilie”, s-a mobilizat imediat pentru a ajuta familia Denisei să acopere costurile pentru înmormântare.

"Oricine dorește să ajute familia Denisei să-i ofere o înmormântare cum se cuvine, poate să vină între orele 16:00 și 20:00 la Minimarket, pe via Giraudo nr. 30, pentru a face o donație. Distribuiți”, a scris proprietarul magazinului pe Facebook.

Posted by Ilie Gheorghe on Monday, February 1, 2021

 

Potrivit sursei citate, mulți oameni au mers ieri la magazin pentru a dona.

"O durere imensă, cunosc familia bine și am rămas fără cuvinte. Ca administrație suntem aproape de familie și suntem disponibili pentru a-i ajuta cu orice putem", a spus la rândul său primarul Pasquale Mazza. 

Denisa a murit într-un accident violent lângă Torino. "Inima i s-a oprit pe loc"

 

Nenorocirea s-a întâmplat duminică, 31 ianuarie. Din motive încă necunoscute, un autoturism BMW 318 în care se aflau trei români și un Smart s-au ciocnit pe porțiune dreaptă a ceea ce este cunoscut sub numele de fostul drum de stat din Piemont, singura legătură directă dintre Ivrea și Canavese.

BMW-ul care se îndrepta spre Ivrea și-a încheiat cursa după o coliziune violentă, răsturnându-se. Fata de 15 ani, Denisa Carmina Pop, originară din Udine, dar rezidentă în Castellamonte, a fost aruncată din mașină și a murit pe loc.

Ceilalți doi ocupanți ai mașinii au fost transportați la spitalul Ivrea cu răni grave. Șoferul și pasagerul sunt doi români în vârstă de 22 de ani, unul rezident în Pont Canavese, celălalt în Courgnè. Cei doi au fost spitalizați cu răni grave, însă potrivit medicilor, viața lor nu e pusă în pericol. 

La volanul Smart-ului se afla Domenica Ceratti, o femeie în vârstă de 51 de ani, rezidentă. Starea sa s-a înrăutățit după internare și, seara, medicii spitalului Ivrea au dispus transferul cu elicopterul la CTO-ul din Torino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel