Italia. Metoda „umărul surferului“ lovește din nou. Trei români, membrii ai unei bande de hoți de bancomate, arestați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un tânăr de origine tunisiană și unul de origine română au fost arestați
Italia. Un tânăr de origine tunisiană și unul de origine română au fost arestați

Carabinierii Pinerolo au arestat trei persoane, membrii unei bande de hoți, specializați în furtul de carduri de bancomate, care apoi au fost folosite pentru a goli conturile victimelor, aproape toate persoane în vârstă.

Cele trei persoane arestate  sunt de naționalitate română: doi bărbați de câte 36 de ani și o femeie de 34 de ani.

Infractorii foloseau aceeași tehnică: Urmăreau victimele, când acestea ajungeau la bancomate, și observau codul PIN. Apoi, sustrăgeau victima, cu metoda „umărul surferului“, și îi furau cardul.  Ulterior, hoții se făceau nevăzuți. 

Vezi și: Metoda „umărul surferului“, folosită de 12 români din Spania pentru a se îmbogăți rapid: Cum funcționează escrocheria

Cei trei români au fost acuzați că au comis 9 jafuri: unul în Carmagnola, unde au lăsat fără bani un  bărbat de 72 de ani la 23 iulie 2020, unul la Beinasco, împotriva unei femei de 66 de ani, pe 21 iulie 2020, precum și unul la Pinerolo, împotriva unui bărbat de 63 de ani, pe data de 22 iulie 2020, scrie  100torri.it.

 

În ce constă metoda „umărul surferului“

 

În special, a fost posibilă reconstituirea modului de operare al grupului infracțional. Unul dintre români, care se prefăcea că așteaptă la coadă la bancomat, prelua codul secret al victimei în vârstă în timp ce retrăgea bani. Ulterior,  complicele hoțului arunca  o bancnotă pe jos și îi atrăgea atenția victimei, arătând politicos spre bancnotă, făcându-i să creadă că a scăpat-o.

În timp ce victima se apleca să ridice bancnota, celălalt hoț înlocuia, cu abilitate, cardul care se afla încă în fanta bancomatului cu un alt card, foarte asemănător, emis de aceeași bancă și care fusese deja furat prin aceeași tehnică. Prin această strategie, banda a reușit să jefuiască cel puțin 12 bătrâni.

Foloseau metoda „umărul surferului“ lângă bancomate: Românii care au băgat spaima în bătrânii din Italia, prinși

Metoda "umărul surferului", folosită de români, constă în a urmări victima în timp ce introduce numărul pin atunci când cumpără un bilet cu cardul. După ce furau cardul și aveau numărul PIN, foloseau bancomatele pentru a retrage banii. 

Jafurile din bancomate nu sunt o noutate pentru polițiștii din Italia. Recent, trei români au fost arestați în Italia, fiind acuzați că au spart mai multe bancomate, aruncându-le în aer.  

 

Spărgători români de bancomate, prinși după o operațiune ca-n filme. Cum aruncau aparatele în aer în Italia

 

Trei români au fost arestați în Italia, fiind acuzați că au spart mai multe bancomate, aruncându-le în aer.  Trei spărgători români de bancomate din Italia au fost prinși de carabinierii din Florența, după o operațiune de amploare a forțelor de ordine.  

Cei trei români și-au mutat aria de operare și au plecat din Foggia pentru a jefui bancomatele din Florența. Potrivit imaginilor publicate de autorități, cei trei români aveau același mod de operare: aruncau în aer bancomatele și fugeau cu banii.

Cei trei inculpați, unchi și nepot de 37 și 22 de ani, din Orta Nova, și complicele lor de 36 de ani din Stornara, au fost arestați și transportați la închisoare.

Banda de spărgători a dat lovituri pe 27 octombrie și 7 noiembrie lângă Florența, folosind același tip de explozibil. Potrivit anchetei, coordonată de procurorul adjunct al Florenței, Carmine Pirozzoli, cei trei s-au cazat în hoteluri din Florența, au planificat și apoi au executat loviturile, după care au fugit la Puglia.

Carabinieri Unității Operaționale a Compagnia di Firenze, cu sprijinul colegilor din Companiile din Foggia și Cerignola, i-au prins pe cei trei spărgători de bancomate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel