Italia. Mesajul cutremurător al unei românce care și-a lăsat cei șase copii singuri acasă și a plecat la muncă: „Mă topeam de dorul lor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Mesajul unei românce care a plecat la muncă în Italia și și-a lăsat singuri cei șase copii acasă în România a făcut înconjurul internetului. Poveste zguduitoare a femeii care a plecat din cauza lipsurilor pentru a munci în străinătate este asemănătoare cu a multora dintre româncele care pleacă pentru un trai mai bun. 

Însă, o mamă poate face orice fel de sacrificiu pentru copilul ei, mai puţin acela de a sta departe de el.

„Sunt căsătorită şi am şase copii. Încă de la primul copil, am rămas singură să-l cresc, fiindcă soţul era la muncă în Italia, venea acasă doar o dată pe an. Mi-a fost foarte greu, pentru că în fiecare an urma alt copil şi trebuia să mă descurc cu toate. Stăteam la mama şi, în acelaşi timp, făceam chirpici pentru a-mi ridica o casă a mea, unde să ne mutăm cu toată familia. Din cauza greutăţilor materiale, nu reuşeam s-o termin – mai era atât de mult de lucru!

Aveam 32 de ani când am născut al şaselea copil şi nu mai făceam faţă lipsurilor şi nevoilor. Atunci,am luat o decizie grea:să-mi urmez soţul în străinătate,la muncă,şi să las copiii acasă. Ultimul născut avea patru luni – l-am lăsat în grija fetei mai mari, care avea doar 12 ani. Am rugat o prietenă să-i supravegheze pe toţi, să le dea mâncare şi să-i îngrijească timp de doi ani de zile, cât plănuiam să stau în Italia,ca să strâng banii necesari pentru ridicarea casei.

Când m-am urcat în trenul spre Bucureşti, de unde urma să iau un autocar spre Italia, nu mi-am putut reţine lacrimile. Dacă nu îmi revedeam niciodată copiii? Nu ştiam ce aduce ziua de mâine, îmi era atât de milă de ei... dar trebuia să fac acest pas. Printre străini, mă topeam de dorul lor. Într-una din zile, fata mai mare a avut o serbare şcolară. Plângea la telefon, voia să vin repede acasă, pentru că ceilalţi colegi râdeau de ea de parcă ar fi fost orfană. Toţi părinţii erau la serbare, în afară de mine.

A trecut un an, mai aveam de stat unul, mi se părea o veşnicie. Într-o zi, n-am mai răbdat şi am pornit spre România. Când am ajuns acasă, fata cea micuţă, care împlinise 1 an şi 4 luni, nici nu se uita la mine, o striga „mama" pe fata mea mai mare! Săracii copiii mei, nu se mai îndurau să plec de lângă ei, mă rugau să-i iau după mine, să nu-i mai las singuri. După un an, s-a întors şi soţul meu, şi am rămas amândoi lângă copilaşii noştri.

Am cultivat legume în solarele din curtea proprie, acum lucrez în spi­tal, la Botoşani. A fost greu, dar ne-am continuat viaţa ca o familie unită”, a povestit femeia, potrivit clickpentrufemei.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel