Italia, mașini românești confiscate: Românii sesizează UE: „AMENZI egale cu o lună de muncă, DUBIOASE!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Italia care circulă cu mașini înmatriculate în România sunt în continuare nemulțumiți de schimbarea Codului Rutier italian. 

După ce au raportat mai multe cazuri în care autoturisme cu numere românești au fost confiscate, iar zeci de români au fost amendați de polițiști în doar câteva zile de la intrarea în vigoare a noilor reglementări, românii doresc să se adreseze și europarlamentarilor ca să le expună problema.

„Dat fiind că, din punctul meu de vedere, modificările aduse Codului (art.93 și art. 132 din Codice della Strada) încalcă anumite drepturi și principii, am hotărât să caut lista europarlamentarilor de aici (Italia-centro) și să îi contactez că să le expun problema. Același lucru ar trebui făcut și pentru europalamentarii noștri din România. Dacă cineva mă poate pune în contact cu asociații de români din Italia, v-aș mulțumi mult", așa începe un mesaj care circulă pe rețelele de socializare.

 

Codul Rutier Italian „încalcă drepturi și principii"

 

„Din punctul meu de vedere această lege încalcă drepturi și principii după cum urmează:


1. Trebuia acordat un timp rezonabil pentru ca toată lumea să se pună în legalitatea (nu poți azi să fii în regulă și mâine să te trezești pasibil de amendă într-o situație care necesită timp pentru a fi pusă în conformitate cu legile noi).


2. În Italia, atât cetățenii străini cât și cei italieni nu mai au dreptul să conducă nicio altă mașină decât o mașină cu numele italiene (legea are puține excepții, iar acestea nu se aplică, în general, persoanelor fizice, deci, cetățenilor normali). Cred că această îngrădire încalcă, dacă nu legile UE, principiile de bază ale UE. Mi se pare o îngrădire mult prea mare; Dacă mă vizitează mama, nu mă pot duce nici la pâine cu mașina ei, dacă această locuiește în străinătate!

Citește și Mașini românești Italia. Ambasada României, mesaj de ultimă oră pentru românii afectați


3. Dezorganizarea și lipsă de personal de la Motorizzazione (în anumite zone) fac ca intrarea în legalitate să fie îngreunată pe riscul și cheltuiala cetățenilor! (italieni sau străini, nu contează!)


4. Aș dori să am siguranța că este perfect constituțional să confiști mașina terților: dacă cineva conduce mașina lui X și încalcă art. 93 și art. 132, acesta este amendat și are obligația de a înscrie MAȘINĂ LUI X în Italia! X nu a comis nicio ilegalitate, deci nu poate să sufere repercusiuni pentru fapte comise de terți! În plus, dacă prietenul lui X nu plătește amenda, atunci cum poate fi confiscat un bun a lui X, dacă X nu a făcut nimic ilegal????


5. Dacă un cetățean străin își înscrie mașina aici și dorește să plece în străinătate, nu va avea aceleași drepturi/beneficcii ca un cetățean italian: cartea de identitate pentru cetățenii străini are scrisă următoarea mențiune "NON VALIDA PER L'ESPATRIO". În acest caz, am putea dovedi identitatea cu cartea de identitate a țării de proveniență, deci dacă și țara mea ar avea aceeași regulă, atunci intrând cu mașina cu nr. italiene și având doar buletinul românesc și permisul italian (!) că acte valabile, atunci aș lua amendă și în România, de exemplu! Această este o anomalie a legii, care îi afectează pe cetățenii străini.


Dacă cineva știe cum să iau legătură cu asociații de români de aici, vă rog să mă anunțați! Drepturile cetățenilor sunt importante, iar eu aș dori să fiu sigură că aceste modificări nu încalcă niciun drept, de niciun fel!


P.S. Legea trebuie respectată, iar în același timp, legea trebuie făcută DOAR în folosul cetățenilor și a cumunitatii, nu în detrimentul lor și în niciun caz pentru "a-i prinde cu mâță-n sac de azi pe mâine", fluturând amenzi egale cu o lună de muncă și sancțiuni, din punctul meu de vedere, dubioase!


Mai sunt 4 luni până la noile alegeri pentru Parlamentul European, iar eu găsesc că toți cei care ne reprezintă ar trebuie să știe concret problemele pe care noi le avem. Votul meu contează și va conta, cu siguranță, și pentru următoarele alegeri Europarlamentare!", se mai arată în mesaj.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel