Italia. Mamă româncă, hărțuită pe stradă, în timp ce mergea să-și ia fiica de la școală: „Țipa la mine: Te voi ucide, te voi ucide!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Mamă româncă, hărțuită pe stradă, în timp ce mergea să-și ia fiica de la școală: „Țipa la mine Te voi ucide, te voi ucide!”. FOTO: captură tusciaweb.eu
Italia. Mamă româncă, hărțuită pe stradă, în timp ce mergea să-și ia fiica de la școală: „Țipa la mine Te voi ucide, te voi ucide!”. FOTO: captură tusciaweb.eu

O mamă româncă a fost hărțuită în timp ce își lua fetița de la școală, în San Faustin, provincia Macerata, Italia. Hărțuitorul, un albanez de 33 de ani, a apărut în fața judecătorilor din Viterbo, astăzi, pentru a răspunde de faptele de care este acuzat: amenințări și violență sexuală.

Evenimentul a avur loc în jurul orei 13.30, pe 6 decembrie 2018, atunci când albanezul, în compania a doi prieteni, ar fi blocat o mamă de origine română care urma să o ia fiică de la școală, stând în fața femeii cu brațele larg deschise pentru a nu o lăsa să treacă și încercând să o sărute.

Românca, reușind cu greu să se elibereze de strânsoare și să scape, a fugit la școală și între timp și-a sunat soțul, un compatriot, speriat, spunându-i ce se întâmplase și rugându-l să vină să se întâlnească cu ea și cu fiica ei, de teamă că s-ar putea întâlni din nou cu hărțuitorul la întoarcere.

 

„Te voi ucide, te voi ucide!”

 

„Soția și fiica mea mergeau în față și eu mergeam la cinci metri în spate. În fața barului se aflau cei trei pe care mi-i descrisese. Inculpatul, când soția și fiica mea au trecut, s-a dus după ele și i-a adulmecat gâtul”, a declarat soțul româncei, audiat în calitate de martor în sala de judecată.

„Am făcut un pas înainte și i-am spus să nu se apropie niciodată de soția și fiica mea, care fuseseră deja abuzate. I-am strigat: nu trebuie să atingi oamenii pe stradă. Inculpatul și-a strecurat mâna în buzunar și a scos un cuțit pliabil mic și s-a pornit înspre mine. Eu, pentru a-l ocoli, am încercat să scap, căzând la pământ, în timp ce el țipa la mine: Te voi ucide, te voi ucide!”, a continuat soțul româncei, explicând că atacatorul „mirosea a alcool”.

 

Individul a amenințat polițiștii cu o sticlă de bere

 

La fața locului a mers o patrulă de carabinieri, care se aflau pe via Marconi.

„Nu am găsit nicio urmă a cuțitului, nici pe învinuit. Dar când am ajuns în bar, individul ținea o sticlă de bere în mână. Nu pentru a bea, ci pentru a amenința”, a explicat unul dintre soldații Norm care a intervenit.

Procesul va fi reluat pe 2 februarie pentru audierea victimei, care între timp s-a mutat în Germania pentru muncă, și a altor martori prezenți în via Cairoli în momentul incidentului. În aceeași zi, cu excepția circumstanțelor neprevăzute, procurorul Chiara Capezzuto, proprietarul dosarului, putea ajunge la concluziile sale și decide dacă va solicita condamnarea sau achitarea acuzatului.

Albanezul este apărat de avocatul Luigi Mancini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel