Italia. Mai multe regiuni își schimbă culoarea începând de duminică. Anunțul ministrul Sănătății, Roberto Speranza

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
italia_piata_pustie_restrictii
italia_piata_pustie_restrictii

Abruzzo, Liguria, Toscana și provincia Trento devin portocalii, Sicilia devin, de duminică, galbene, dar vor exista zone roșii.  Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că va semna o ordonanță prin care, începând de duminică, 14 februarie, se vor modifica restricțiile în vigoare în unele regiuni italiene, pentru a combate extinderea infecțiilor COVID.

 

Principalele noutăți se referă la Abruzzo, Liguria, Toscana și provincia autonomă Trento, care vor trece în „zona portocalie”. Acest lucru permite deplasarea liberă doar în interiorul localității. În afara localității se poate deplasa doar pentru muncă, sănătate sau situații de urgență. 

Cu toate acestea, este permisă, o dată pe zi, vizite între prieteni sau rude, între 5 și 22 de ani, în zona municipală. În zonele portocalii, alimentele și băuturile nu pot fi consumate în interiorul sau în imediata apropiere a barurilor și restaurantelor, scrie ilpost.it.

Majoritatea regiunilor vor rămâne în „zona galbenă”, adică cea cu cele mai puține restricții. Mai exact, persoanele e vor putea  deplasa liber în propria regiune sau provincie autonomă. Starea de urgență  timp de noapte rămâne în vigoare.

În continuare, călătoria către alte regiuni (chiar dacă se află în zona galbenă) va fi permisă numai din motive de muncă, situații de urgență sau motive de sănătate cel puțin până la 25 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel