Italia relaxează restricțiile. Aproape toată țara, în zona galbenă. Doar cinci regiuni portocalii. Ce reguli trebuie respectate

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Italia intră aproape complet, de luni, în „zona galbenă”. Cinci regiuni rămân în zona portocalie, însă nu se va putea trece în continuare dintr-o regiune în alta.

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat că în zona portocalie rămân regiunile Puglia, Sardinia , Sicilia, Umbria și provincia autonomă Bolzano.

Toate celelalte regiuni și provincii autonome ajung în zona galbenă.

Rămâne însă în vigoare interdicția de a trece dintr-o regiune în alta.

„Rata de transmitere a contagiunii a scăzut la 0,84. Este un rezultat încurajator al comportamentului corect al oamenilor și al măsurilor de Crăciun care au funcționat. Numeroase regiuni vor reveni în zona galbenă. Aceasta este o veste bună, dar este fundamental să păstrați atenția sporită. Provocarea virusului este încă foarte complexă", a scris Speranza pe Facebook.

Reguli pentru zona galbenă în Italia

 

Conform La Stampa, restaurantele, barurile și alte locuri publice pot rămâne deschise în intervalul orar 5.00 - 18.00, iar la mese pot sta maxim patru persoane. Takeaway-ul este permis până la 22:00, cu excepția barurilor, pentru care se termină la 18:00, regulă menită să evite adunările în exterior. La fel ca în zonele portocalii și roșii, nu există restricții privind livrările la domiciliu.

Trecerea în zona galbenă înseamnă că muzeele pot fi redeschise, de luni până vineri. Sălile de sport și piscinele rămân închise, iar spectacole live sunt interzise. De asemenea, după ora 22.00 nu se iese din case.

Predarea în grădinițe, școlile elementare și gimnaziale se face în prezență, în timp ce pentru licee decide fiecare regiune.

De asemenea, președinții regiunilor insistă asupra redeschiderii stațiunilor de schi din 15 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel