Italia. Lovitură de 100.000 de euro dată de trei români în vacanță: „Bandă profesionistă, acționând cu precizie și dexteritate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Trei români și-au planificat vacanța, dar și un jaf de 100.000 de euro. Lovitura, dată la teleschiurile din Monte Pratello, Italia. Cei trei au avut totul planificat în cel mai mic detaliu.

Pârtii de schi în vizorul infractorilor. Alto Sangro, care este deja foarte ocupat cu noile focare din Rivisondoli, trebuie să se ocupe de furturile care au loc la teleschiurile Aremogna și Monte Pratello. Ieri, hoții au furat 100.000 de euro. O sumă amețitoare adunată de o bandă de profesioniști, aparent doi bărbați și o femeie, care s-ar fi cazat într-un hotel din Roccaraso cu documente false. 

Se presupune că hoții, trei persoane de naționalitate română, au petrecut câteva zile de "vacanță" în Alto Sangro pentru a monitoriza situația și a studia locurile de spart.

Lovitură de 100.000 de euro dată de trei români în vacanță

 

După weekend, și un slalom pe pârtii, infractorii s-au pus pe treabă. Potrivit primelor informații, infractorii au comis primul furt în hotelul în care erau cazați, furând bani și o mașină parcată. Nu s-au mulțumit doar cu câteva bancnote, așa că au condus vehiculul furat până la telescaunul Macchione, deteriorând casele de marcat fără a reuși să ia nimic, până când au ajuns la Monte Pratello, în Rivisondoli, unde au pus la cale ultima mare lovitură.

De fapt, adevăratul prejudiciu a fost adus telescaunului Rivisondoli, de unde hoții au luat până la 100.000 de euro. Era o sumă exorbitantă, rodul încasărilor acumulate în timpul sărbătorilor de Crăciun. Au spart geamul casei de bilete și au retras banii. Toate acestea cu fețele acoperite de cagule.  Nu s-au mulțumit cu atât, ci au spart și câteva case de bilete.

„Bandă profesionistă, acționând cu precizie și dexteritate“

 

Cei trei s-au ascuns apoi, furând o mașină în parcarea unui hotel. Mașina a fost găsită de poliție în apropiere de Pescara. Proprietarii au făcut amara descoperire și au alertat imediat poliția.

Cazul este investigat de carabinierii de la compania Castel Di Sangro, coordonați de căpitanul Fabio Castagna, care pentru moment au reușit să localizeze și să recupereze mașina furată în apropiere de Pescara. Încă nici urmă de infractori. Toate dovezile indică o bandă profesionistă care se deplasează în teritoriu pentru lovituri țintite, acționând cu precizie și dexteritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel