Italia. Liliana, dispărută de aproape 4 săptămâni. Prietenii rup tăcerea: „A vrut să-și părăsească soțul; nu era fericită“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Anchetatorii investighează dispariția din Trieste a Lilianei Resinovici, femeia în vârstă de 63 de ani de care nu se mai știe nimic din 14 decembrie. Recent, Poliția a efectuat o percheziție la un depozit deținut de Sebastiano Visintin, soțul Lilianei, în timp ce se așteaptă autopsia cadavrului găsit nu departe de locuința sa din Trieste.

Sunt multe elemente care trebuie luate în considerare în cazul dispariției misterioase a Lilianei Resinovici, femeia de 63 de ani căreia i s-a pierdut urma pe 14 decembrie, când a plecat de la domiciliul său din San Giovanni, Trieste, fără să se mai întoarcă. Era ora 8 dimineața când soțul ei și-a luat rămas bun de la ea pentru ultima oară.

La scurt timp, Liliana, fostă angajată a regiunii Friuli și acum pensionară, a intrat pe ușă, având doar o geantă de mână și lăsându-și cele două telefoane mobile acasă, de unde nu a mai plecat. Din acel moment, anchetatorii au ținut în umbră ceea ce a făcut Liliana. Procurorul-șef din Trieste, Antonio De Nicolo, care coordonează ancheta privind dispariția Lilianei, a declarat că în acest moment "nu există suspecți".

Elementele strânse până în prezent de polițiștii din Trieste nu permit orientarea anchetei către o pistă sau alta. Prin urmare, în acest moment, orice ipoteză rămâne probabilă, iar anchetatorii încearcă să reconstituie care ar fi fost mișcările Lilianei dacă aceasta ar fi decis să plece de bunăvoie de acasă.

Italia. Liliana, dispărută de aproape 4 săptămâni

 

În același timp, anchetatorii fac săpături în viața femeii de 63 de ani, care este căsătorită din 2005, dar care este alături de el de aproape 32 de ani. Unul dintre elementele pe care se concentrează este relația cu soțul ei, Sebastiano Visintin, fotograf și cu nouă ani mai în vârstă decât ea.

Potrivit bărbatului, care a depus plângere în cursul serii după ce a fost îndemnat de fratele Lilianei și de mai mulți prieteni, nu existau certuri între ei, iar relația lor era solidă: "Am petrecut un weekend frumos înainte de dispariția ei, am mers cu bicicleta, la spa", a declarat el la într-o intervenție în emisiunea "Chi l'ha visto?" din 22 decembrie, "așa că nu-mi explic ce a putut să o supere atât de tare încât să plece“. Nici o problemă de relație, nici dificultăți financiare și nici măcar telefonul mobil al femeii nu i-ar fi făcut pe anchetatori să creadă altceva, dar există persoane care spun un alt adevăr.

Prietenii rup tăcerea: „A vrut să-și părăsească soțul: nu era fericită“

 


Există însă cineva care spune o poveste diferită: o prietenă de peste 80 de ani, pe care Liliana o cunoștea de mult timp și cu care se întâlnea săptămânal de aproximativ patru luni. Bărbatul, după cum a relatat Il Piccolo, a vorbit despre o relație care s-a deteriorat în timp și despre dorința femeii de a-l părăsi: "Nu, nu a fost acea relație idilică pe care o descrie el. Ea se plângea de el. Nu mi-a vorbit niciodată de maltratare, ci de supunere, poate că era supusă. Cred că era la limita toleranței și era pe punctul de a-l părăsi“.

Cu toate acestea, în acea dimineață, Liliana nu a ajuns niciodată la casa bătrânului: o analiză a telefoanelor mobile a arătat că, în dimineața zilei de 14 decembrie, Liliana l-a sunat pe prietenul ei în vârstă pentru a-i spune că va întârzia mai mult decât de obicei în acea zi, deoarece trebuia să ducă aparatul la un magazin de telefoane pentru a-l repara. Cu toate acestea, cele două telefoane au rămas în casa femeii din cartierul muncitoresc San Giovanni. Liliana a ieșit din casă la scurt timp după apelul telefonic. Un martor, un comerciant de fructe și legume din zonă, le-a confirmat anchetatorilor că a văzut-o în acea dimineață în fața magazinului, între orele 8 și 9. Ea a fost ultima persoană, potrivit anchetatorilor, care a văzut-o pe Liliana. 

Anchetatorii analizează imaginile a circa cincisprezece camere de supraveghere video care ar fi putut să-l surprindă pe ucigașul Lilianei Resinovici, femeia de 63 de ani dispărută pe 14 decembrie la Trieste. Cadavrul găsit în urmă cu câteva zile într-o diversiune din parcul fostului spital de psihiatrie ar putea fi al ei. Confirmarea va trebui să aștepte autopsia, deși corpul a fost deja supus unei tomografii computerizate.

Între timp, poliția din Trieste a efectuat verificări într-un depozit deținut de Sebastiano Visintin, soțul femeii. El însuși a făcut public acest detaliu, dezvăluindu-l ziarului "Il Piccolo". Cu toate acestea, anchetatorii se mențin rezervați. Aceștia încearcă să extrapoleze adevărul din spusele soțului femeii, care, potrivit anchetatorilor, a oferit versiuni contradictorii despre cele întâmplate. Conform lui, camerele de supraveghere au surprins-o pe soția sa în drum spre stația de autobuz în dimineața zilei de 14 decembrie. Cu toate acestea, conform investigațiilor, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

Soțul Lilianei se încurcă în declarații

 


Ulterior, Visintin a declarat că soția sa, Liliana, a plecat pe jos. Potrivit relatării sale, ea ieșise când el era absent. Și în acest caz, detaliile furnizate sunt contradictorii: la început a spus că a mers să testeze o nouă cameră GoPro pe bicicletă, în timp ce într-o a doua versiune a susținut că a livrat mai întâi cuțite unor supermarketuri și pescării, activitate pe care o desfășoară în calitate de pensionar.

Înainte de a se obține vreo confirmare a identității cadavrului, se încearcă o serie de întrebări rămase fără răspuns. Unde se ducea Liliana? A luat-o cineva în mașină? A fost ucisă în parcul fostului spital de psihiatrie sau a fost dusă acolo mai târziu? Potrivit anchetatorilor, cadavrul este prea bine conservat: în aer liber ar fi trebuit să se afle într-o stare de descompunere cel puțin parțială.

Motivele unei crime ipotetice ar putea oscila între economic și sentimental. Cele două personaje aflate sub lupa anchetei sunt Visintin și Sterpin, prietenul și fostul iubit al Lilianei cu mulți ani în urmă. Alegerea, încă nefinalizată, pe care femeia spusese că vrea să o facă în privința căsătoriei sale ar putea fi la originea crimei. Dacă, pe de altă parte, totul a fost făcut din motive financiare, motivul ar putea fi contractul de închiriere a apartamentului în care Liliana locuia cu partenerul său. Casa este pe numele ei, la fel ca și facturile de utilități și asigurarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel