Italia. Judecătorii, decizie pentru Nicoleta, badanta româncă acuzată că l-a torturat și ucis pe bătrânul pe care îl îngrijea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dana Mihaela Nicoleta Chița, o badantă româncă în vârstă de 26 de ani, este acuzată că l-ar fi torturat și ucis pe Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, în Palma di Montechiaro, provincia Agrigento, Italia. Femeia i-a furat apoi mașina și a intrat în plin în autospeciala carabinierilor care o urmăreau.

Proces imediat pentru îngrijitoarea româncă Dana Mihaela Nicoleta Chita, în vârstă de 26 de ani, care a fost arestată pe 20 noiembrie anul trecut sub acuzația că l-a jefuit și ucis pe Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, în noaptea de 11 spre 12 iulie, în Palma. Procesul în fața Curții de Assise din Agrigento a fost stabilit pentru 8 iulie. 

Se presupune că femeia ar fi acționat împreună cu alți complici neidentificați. Acest lucru a fost dispus de judecătorul Francesco Provenzano, acceptând cererea procurorului Chiara Bisso, care a afirmat că dovezile sunt "clare" și, prin urmare, se poate sări peste audierea preliminară. 

Badanta româncă este acuzată de infracțiuni de omor calificat și tâlhărie, fiind apărată de avocatul Angelo Asaro. Ea nu va avea posibilitatea de a cere un proces abreviat, deoarece acest proces a fost abolit pentru infracțiunile pedepsite cu închisoarea pe viață. Cu toate acestea, membrii familiei victimei se vor constitui parte civilă cu ajutorul avocatului Giuseppe Fabio Cacciatore.

Badantă româncă, acuzată de torturarea, uciderea și jefuirea unui bătrân

 

Ancheta carabinierilor, care continuă să identifice complici, a ajuns la un punct de cotitură în urmă cu șase luni. Primele mărturii culese vorbeau despre o femeie de constituție subțire și cu părul negru care în ultimele zile frecventa casa bătrânului. Potrivit investigațiilor, românca era îngrijitoarea bătrânului încă din ziua precedentă și înainte de a-l ucide l-a jefuit, luându-i banii și mașina.

Nicoleta a  intrat în vizorul autorităților italiene în luna iulie după ce bătrânul pe care aceasta îl asista a fost găsit mort, în casă, cu mâinile și picioarele legate. Cel care a făcut macabra descoperire a fost fiul vârstnicului, impacientat că de câteva zile părintele lui nu îi mai răspunde la telefon. 

Vezi și: Italia. Urmărire ca în filme: O româncă a vrut să intre în plin cu Jeep-ul într-un grup de polițiști

Potrivit anchetatorilor, Nicoleta ar fi plănuit crima în mai puţin de 24 de ore. Badanta româncă l-ar fi torturat pe pensionarul pe care îl îngrijea ca să-i spună unde ţine banii. După ce ar fi luat banii şi l-ar fi ucis pe bărbat, Nicoleta ar fi fugit cu maşina acestuia, pe care, ulterior, i-ar fi dat-o unui cunoscut ca să scape de ea.

Punctul de cotitură al anchetei a avut loc cu câteva zile înainte de arestare, odată cu descoperirea vehiculului aparținând victimei. Mașina se afla în posesia unui infractor condamnat din Canicattì care, interogat de anchetatori, a dezvăluit că femeia, după crimă, l-a contactat pentru a-i preda mașina și i-a cerut să o ducă la o mașină de dezmembrat, dar el a păstrat mașina.

În România, Nicoleta era căutată de polițiști pentru furt din locuințe.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel