Italia. "Jocul cu eșarfa" de pe TikTok face încă o victimă. Fetiță de 12 ani găsită MOARTĂ în baie

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Jocul cu esarfa face inca o victima in Italia. (Foto ILUSTRATIV. Sursa: stockvault.net)
Jocul cu esarfa face inca o victima in Italia. (Foto ILUSTRATIV. Sursa: stockvault.net)

Jocul cu eșarfa de pe TikTok face încă o victimă în Italia. O fetiță de 12 ani a fost găsită moartă în baie, cu cordonul de la halatul de baie înfășurat în jurul gâtului. 

O fetiță în vârstă de doar 12 ani a fost găsită moartă duminică, 14 martie, în localitatea Borgofranco di Ivrea. Potrivit presei locale, fata a fost găsită în baia locuinței sale, cu cordonul halatului de baie înfășurat în jurul gâtului.

Una din ipotezele anchetatorilor este că micuța a decedat în urma unei provocări de pe TikTok, un test de sufocare extremă. Cazul seamănă izbitor cu cel de la Palermo din ianuarie, atunci când Antonella, o fetiță de 10 ani, a murit în același mod. 

Vezi aici detalii: Italia. O fată de 10 ani din Palermo a MURIT după ce a jucat "jocul cu eșarfa" de pe TikTok

Ce este "Blackout challenge" sau "Jocul cu eșarfa"

 

Jocul cu eșarfa este o provocare lansată pe rețeaua de socializare TikTok în care cei mici trec printr-un test de sufocare extremă. 

Domenico, unchiul fetei care a murit la Borgofranco, nu are nicio îndoială că de vină pentru moartea micuței este provocarea de pe TikTok. 

"Este vina acelei rețele sociale pe care o au copiii, TikTok. Nu s-ar fi sinucis niciodată. Chiar ieri am vorbit despre ce i-ar fi plăcut să studieze în liceu. Din fericire am reușit să deblocăm telefonul mobil și l-am predat poliției", a spus unchiul fetiței.  

Carabinierii analizează acum toate conversațiile purtate de fată și încearcă să stabilească motivul pentru care a recurs la acest gest. 

Începând cu 9 februarie, TikTok blochează accesul pe platforma sa tuturor utilizatorii italieni cu vârste sub 13 ani. Odată ce un utilizator sub 13 ani este identificat, contul său este eliminat automat. Problema este că utilizatorilor nu li se cere niciun document prin care să ateste veridicitatea informațiilor, mulți copii utilizând în continuare această aplicație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel