Italia. Jaf la barul Bassacutena, Sardinia: Trei români au fost arestați de poliție

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Jaf la barul Bassacutena, Sardinia: Trei români au fost arestați de poliție / Foto: Unsplash
Italia. Jaf la barul Bassacutena, Sardinia: Trei români au fost arestați de poliție / Foto: Unsplash

Trei bărbați de origine română au încercat să jefuiască un bar din Sardinia, Italia. Doi dintre ei au fost duși la închisoarea Bancali, iar unul a fost plasat în arest la domiciliu. În schimb, soțul proprietarei restaurantului care l-a rănit pe unul dintre infractori a fost denunțat în stare de libertate la autoritățile judiciare .

Cei 3 români au intrat prin efracție într-un bar din Bassacutena, un sat din Tempio Pausania, Sardinia, în noaptea de duminică spre luni. Aceștia intenționau să fure încasările din ziua respectivă, însă au fost arestați la timp, fiind acuzați de polițiști de furt calificat, transmite presa locală.

Dintr-o primă reconstituire s-ar părea că proprietara afacerii și soțul ei, în vârstă de 69 de ani, s-au grăbit să intre în localul avertizat de sistemul de alarmă. În acel moment, aceștia au fost amenințați cu o rangă de români, dar i-au înfruntat pe cei trei infractori români.

 

Proprietarul barului a tras cu arma după hoți

 

Soțul proprietarei a tras câteva focuri de avertizare cu propria armă pentru a-i speria. Însă, bărbatul s-a rănit atât pe el la mână, cât și pe unul dintre presupușii hoți, în picior. Bărbatul a fost apoi blocat, în timp ce ceilalți doi au fugit.

În urma incidentului, la fața locului au intervenit carabinierii din Tempio și Luogosanto, precum și asistenții medicali de la 118, care i-au însoțit pe răniți la spital.

 

Românii au fost identificați și arestați de poliție 

 

Investigațiile imediate și ulterioare, efectuate de militarii Companiei Pausania din Tempio, cu sprijinul colegilor de la Departamentul Teritorial din Olbia și sub coordonarea Parchetului local, au permis depistarea fugarilor. Doi dintre ei au fost duși la închisoarea Sassari-Bancali, iar unul a fost plasat în arest la domiciliu.

Arma folosită de bărbatul de 69 de ani a fost confiscată, iar acesta a fost raportat în stare de libertate autorităților judiciare. Alte investigații sunt în curs de desfășurare pentru a clarifica în profunzime dinamica faptelor. Cei trei români, cunoscuți deja de poliție, așa cum a reieșit în urma unui control ulterior, au sustras oricum o sumă de bani păstrată în fondul de numerar al societății comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel