Italia introduce teste rapide în aeroporturi și autogări, pentru cei care vin țări cu risc ridicat. Românii, în vizorul autorităților

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autoritățile din Italia se pregătesc pentru înăsprirea măsurilor de prevenție a infecțiilor cu noul coronavirus. Se vor introduce teste rapide în autogări și aeroporturi, pentru persoanele care vin din țări cu risc de infecție ridicat, între care și România.   

Ministerul Sănătății, în colaborare cu spitalul de boli infecțioase Spallanzani din Roma, lucrează la introducerea unor teste rapide în aeroporturi și autogări. Totodată, în mai multe regiuni se intenționează introducerea de sancțiuni dure pentru cei care nu folosesc măști de protecție în locuri publice, scrie publicația Il Sole 24

De asemenea, autoritățile regionale cer înăsprirea controalelor pentru cei care intră în Italia din străinătate.

Rezultatele sunt gata în 15-20 de minute

 

Testul ultra rapid va detecta infecția cu Covid în 15-20 de minute, astfel că se va ști exact situația pasagerilor sosiți din țări cu număr mare de cazuri cu coronavirus, printre care și România. Desigur, acuratețea acestor teste este mai mică decât în cazul testelor PCR (cele care se fac în laborator).

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a solicitat ajutor spitalului de boli infecțioase Spallanzani din Roma, care ar trebui să dea un prim răspuns până miercuri, 29 iulie.

Este planificată achiziția aparaturii necesare pentru a putea testa rapid un număr mare de persoane care sosesc în aeroporturi, gări și autogări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel