Italia intră de azi în zona portocalie, timp de 3 zile. Reguli impuse de autorități

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
italia_gara_droguri
italia_gara_droguri

De astăzi, 28 decembrie, Italia intră în zona potocalie timp de 3 zile, până la 30 decembrie. Magazinele sunt deschise, însă  barurile și restaurantele rămân închise, cu excepția livrărilor la domiciliu.

În 28, 29 și 30 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021, toată Italia devine portocalie. Italienii pot merge la magazine, care sunt deschise până la 21:00. Nu pot merge însă la baruri și restaurante, care vor fi închise, dar pot lua mâncare acasă până la ora 22:00 sau pot comanda la domiciliu, relatează corriere.it.

De asemenea, se poate circula liber în municipiile de reședință, între orele 5 și 22 (între 7 și 22 în ziua de Anul Nou)
Italienii pot părăsi localitatea de domiciliu, însă vor rămâne în regiunea în care locuiesc, din motive legate de muncă, sănătate sau alte urgențe. Este permisă deplasarea a două persoane pentru a vizita o rudă sau un prieten; este permisă deplasarea din municipiul de reședință, dacă populația nu depășește 5.000 de locuitori, parcurgând o distanță care nu depășește 30 de kilometri de localitățile respective; este interzisă deplasarea spre capitala provinciei.

 

Regulile pentru zilele „portocalii”

 

Iată regulile pentru zilele „portocalii”: Pe 28, 29 și 30 decembrie 2020 și pe 4 ianuarie 2021, normele referitoare la „zona portocalie” vor fi în vigoare în toată Italia (cu excepția regiunilor cu norme mai restrictive, cum ar fi Veneto):

- magazinele sunt deschise până la 21:00;

- barurile și restaurantele sunt închise (dar puteți lua până până la 22:00 și comanda acasă).

Nu vă veți putea deplasa în afara municipiului dvs., dar cu o excepție importantă deja menționată mai sus: puteți părăsi un municipiu dacă populația nu depășește 5.000 de locuitori și dacă distanţa către municipiul în care doriți să vă deplasaţi nu depășește 30 kilometri. În orice caz, este interzisă ieșirea din municipalitatea dvs. dacă doriți să ajungeţi în capitala provinciei.

Textul decretului prevede: „ la 28, 29, 30 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se aplică măsurile prevăzute la articolul 2 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 3 decembrie 2020 (cele din„ zonele portocalii”, ed. ), dar sunt permise și deplasările din municipiile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de granițele relative, cu excluderea în orice caz a deplasărilor către capitalele de provincie ".

 

Regulile care nu se schimbă

 

Noul decret-lege asupra căruia guvernul a ajuns la un acord după zile de ședințe, controverse și dispute lasă în vigoare toate regulile prevăzute de decretul-lege anterior nr. 158 în articolul 1, paragraful 2: „ De la 21 decembrie 2020 până la 6 ianuarie 2021, orice deplasare în interiorul și în afara teritoriilor diferitelor regiuni sau provincii autonome este interzisă". Întoarcerea la reședință, domiciliu sau acasă este întotdeauna permisă. Pe de altă parte, este interzis accesul la locuințe secundare „situate într-o altă regiune sau provincie autonomă” și, la 25, 26 decembrie și 1 ianuarie, de asemenea, într-un alt municipiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel