Restricții noi în Germania, de mâine: Circulația persoanelor este restricționată, purtarea măștii de protecție, obligatorie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
strada_pustie_oras_germania
strada_pustie_oras_germania

Începând de mâine, 28.12.2020, ora 12.00, se aplică noi restricții în Germania. Decretul general este valabil începând de luni amiază (28 decembrie, ora 12.00) până la sfârșitul zilei de 10 ianuarie.

 

Astfel, întâlnirile private sunt limitate la numărul de persoane care anterior se aplică și spațiilor publice. Această înseamnă că se pot întâlni maximum două gospodării cu maximum cinci persoane. Copiii cu vârsta de până la 14 ani nu sunt numărați.

Restricționarea circulației persoanelor pe timpul nopții. În timpul restricționării, între orele 22:00 și 05:00, vă puteți părăsi apartamentul / casă numai din motive importante. Aceste excepții includ utilizarea urgentă a serviciilor de îngrijire medicală sau veterinară, exercitarea activităților profesionale sau oficiale, exercitarea drepturilor de custodie și acces, îngrijirea  persoanelor care au nevoie de sprijin și a minorilor, însoțirea morților, acțiuni de îngrijire a animalelor sau motive similare de greutate și de nerefuzat. Restricționarea pe timpul nopții este folosită pentru a preveni întrunirile sociale în camerele private seară, nu vor există excepții în noaptea Anului Nou, relatează kreis-guetersloh.de

Purtarea măștilor FFP2 sau a măștilor KN95 în instituții: O mască FFP2 sau o mască KN95 trebuie purtată permanent în instituțiile pentru persoanele în vârstă, internate sau semi-internate, în instituțiile pentru persoanele cu dizabilități, în instituțiile similare, precum și în casele solicitanților de azil și în instituții similare. Masca poate fi îndepărtată pentru activități care se desfășoară izolat de alte persoane. De asemenea, vi se cere să purtați o mască în timpul pauzelor de lucru, dacă aveți contact cu alte persoane. 

Purtarea măștilor de zi cu zi: într-un context operațional, o mască de zi cu zi trebuie purtată întotdeauna în încăperi închise,  dacă distanța de doi metri nu poate fi menținută. Excepție: dacă se referă la persoane care aparțin aceleiași gospodării. Se poare renunța la purtarea unei măști în încăpere, dacă se asigură că există o distanță permanentă de 2 metri între oameni, iar camerele sunt ventilate la fiecare 20 de minute timp de 5 minute.

Măștile FFP2 sau KN95 trebuie purtate în mașină, dacă pasagerii provin din gospodării diferite. Excepțiile se aplică numai șoferilor care poartă ochelari, persoanelor care nu pot purta o mască din motive medicale și copiilor cu vârsta de până la 14 ani. Toți copiii care încep școala trebuie să poarte măști de zi cu zi. 

Biserici și comunități religioase: Bisericile și comunitățile religioase din districtul Gütersloh sunt invitate să nu organizeze slujbe bisericești și adunări religioase similare până pe 10 ianuarie 2021. În cazul în care bisericile sau comunitățile religioase organizează totuși slujbe sau alte adunări religioase, acestea vor reduce capacitățile de participare în raport cu cerința de a menține distanța fizică.

Slujbele bisericești și adunările similare pentru practicarea religiei în încăperi sunt limitate la maximum 45 de minute. Pentru slujbele bisericești sau adunările religioase în camere închise, bisericile și comunitățile religioase vor asigura că există o  ventilație permanentă a încăperii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel