Germania. Aproape 30.000 de decese de la începutul pandemiei COVID-19 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Bilantul contaminarilor cu noul coronavirus a crescut cu 13.755, la 1.640.858 în Germania, a anunțat duminică Institutul Robert Koch (RKI), relatează Reuters. Berlinul a lansat sâmbătă campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, cu o zi înainte de marea majoritate a statelor membre ale Uniunii Europene (UE).

În Germania, vaccinarea este asigurată de către echipe mobile. Primii imunizaţi sunt cei cu vârste de peste 80 de ani şi îngrijitorii şi personalul din spitale. Într-o primă fază, Germania se va baza în principal pe echipele mobile de vaccinare pentru acest demers, în condiţiile în care majoritatea celor peste 400 de centre de vaccinare preconizate nu vor fi funcţionale decât peste câteva zile, aminteşte dpa. Se aşteaptă ca, începând din ianuarie, să fie administrate 700.000 de doze săptămânal.

La Berlin, o rezidentă în vârstă de 101 ani a unui azil de bătrâni din cartierul Steglitz a primit vaccinul, în prezenţa ministrului sănătăţii regional, Dilek Kalayci. O echipă mobilă de vaccinare a ajuns la căminul de bătrâni la bordul unei furgonete în jurul orei locale 7:45 am (06:45 GMT), la volan aflându-se un militar al Bundeswehr. Berlinul a primit iniţial 9.750 de doze de vaccin pentru prima zi de imunizări, potrivit administraţiei sanitare, adică similar cu numărul de doze primite şi de alte landuri federale ale Germaniei. 

 

O femeie de 95 de ani, vaccinată la o casă de bătrâni 



În cel mai populat land, Renania de Nord - Westphalia, Erika Loewer, în vârstă de 95 de ani, a fost vaccinată la o casă de bătrâni din oraşul Siegen. În oraşul Magdeburg (centru), trei echipe mobile au început vaccinarea rezidenţilor unui centru municipal de îngrijire, cu puţin înainte de ora locală 09:00, potrivit lui Matthias Boxhorn, din partea organizaţiei umanitare Johanniter, care supervizează operaţiunea.
 

Deşi ziua oficială de începere a vaccinării era duminică, unii rezidenţi şi membri ai personalului de la un azil de bătrâni din oraşul Halberstadt (centrul Germaniei) au fost deja inoculaţi sâmbătă, lucru care l-a deranjat pe ministrul sănătăţii Jens Spahn. "Ministrul îi urează numai bine lui Edith Zwoizalla. Totuşi, stabilisem cu partenerii din Uniunea Europeană şi cu cele 16 landuri că sâmbătă vor fi finalizate livrările (de vaccin) pentru a începe (vaccinarea) duminică", a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii german pentru Bild, transmite EFE. Germania şi-a asigurat 300 de milioane de doze, prin intermediul UE sau prin contracte proprii, pentru a acoperi nevoile celei mai populate ţări din blocul comunitar - 83 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel