Italia. Infractor român, căutat de ani buni de oamenii legii, prins beat la volan

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O româncă din Italia, martor-cheie într-un caz de moarte suspectă
O româncă din Italia, martor-cheie într-un caz de moarte suspectă

În timpul unui control al traficului, ofițerii de poliție rutieră din Pescara au oprit, luni dimineața, în jurul orei 2.00,  un automobil Opel Insignia, la volanul căruia se afla un român, de 42 de ani, rezident în provincia Chieti, care era sub influența băuturilor alcoolice.

 

După ce l-au testat cu etilotestul, testul, polițiștii l-au verificat pe șoferul român în  baza de date. Astfel, agenții de poliție au descoperit că românul era căutat de opt ani pentru un ja, comis la Chieti, pe data de 2 iulie 2009.

Românul ar fi trebuit să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare la care fusese condamnat pe data de 5 februarie 2013. Atunci, românul a sustras peste 100 de litri de motorină, apoi l-a rănit pe proprietarul de drept al motorinei, scrie abruzzolive.it. Pe data de 31 ianuarie 2014, Parchetul din Chieti a emis ordinul de pedeapsă cu închisoarea, însă românul reușise să dispară. Acum a ajuns la închisoare, unde își va executa pedeapsa pentru jaf și rănire.

Recent alte două românce au fost acuzate pentru infracțiuni de furt, în urma anchetelor efectuate de carabinierii stației Soragna, sub coordonarea Parchetului Parma. Cele două românce au comis două furturi: unul pe 5 mai la Colorno și unul pe 26 mai la Fidenza, folosind așa-numita „Tehnica îmbrățișării”. Hoațele își abordau victimele, de obicei persoane în vârstă, cerându-le să indice o adresă. Apoi, drept mulțumire pentru ajutor, își îmbrățișau victimele și, cu un gest iscusit, reușeau să le sustragă ceasurile scumpe pe la încheietura mâinii. Ulterior, se făceau nevăzute. În cazul jafului din Colorno, victima a realizat că fost jefuită după câteva ore.

Pe data de 31 mai, la punctul de control de la Soragna, carabinierii au identificat o mașină suspectă, pe care au oprit-o și au verificat-o cu atenție. Femeile, cunoscute cu antecedente penale pentru infracțiuni împotriva bunurilor, au corespuns descrierii emise de carabinierii stației Compagnia di Fidenza. Mai mult, cele două românce nu au putut să-și justifice prezența în Soragna, scrie gazzettadiparma.it. Cele două românce, care fusese căutate și în provinciile Bologna și Verona, au fost arestate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel