Italia. Guvernul Draghi a anunțat noua strategie de lockdown. Vor fi folosite cazărmile și aeroporturile

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Schimbarea Guvernului în Italia pare să vină cu noi măsuri și cu desenarea unei noi strategii în lupta cu pandemia. Astfel, premierul Mario Draghi și-ar dori ca pentru accelerarea vaccinării să fie folosite cazărmile și aeroporturille. 

După alarma de la Institutul Superior de Sănătate cu privire la răspândirea virusului, guvernul studiază măsuri pentru a încerca să țină sub control curba epidemiologică, care este din nou foarte înaltă.

Noul guvern condus de Mario Draghi pare să excludă pentru moment un lockdown total, concentrându-se pe intervenții zonale, decise la nivel local, dar în acord cu Executivul. Pare dificil să existe o relaxare a restricțiilor, chiar dacă în următoarele câteva zile va trebui efectuat un sondaj pentru a evalua dacă și cum ar putea fi îmbunătățile parțial cerințele diferitelor categorii. Una dintre priorități rămâne aceea de a vaccina cetățenii în cel mai scurt timp posibil și pentru aceasta voluntarii militari și din cadrul Protecției Civile vor fi implicați în acțiuni, relatează Corriere. 

Discuțiile dintre Roberto Speranza și Mariastella Gelmini, noul ministru pentru Afaceri Regionale, încep bine, dar strategia de luptă împotriva Covid-19 va fi finalizată doar în următoarele zile.

Având în vedere expirarea Dpcm în vigoare, valabilă până la 5 martie, prim-ministrul Mario Draghi va trebui să decidă dacă va folosi aceeași metodă sau va lăsa miniștrilor puterea de decizie privind deschiderile și închiderile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel