Italia. Giorgia Meloni mărește numărul beneficiarilor pentru bonusul pentru facturi. Cine este eligibil și care sunt condițiile

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Se mărește numărul beneficiarilor pentru bonusul pentru facturi. Cine este eligibil și care sunt condițiile
Italia. Se mărește numărul beneficiarilor pentru bonusul pentru facturi. Cine este eligibil și care sunt condițiile

Numărul beneficiarilor bonusului pentru plata facturilor de utilități este în creștere. Guvernul Meloni a confirmat reducerile pe 2023 pentru energie electrică și gaze, cu o modificare importantă privind valoarea ISEE.

Indicele statutului economic echivalent (ISEE) este utilizat pentru a evalua și certifica veniturile anuale și activele unei gospodării. Acesta identifică tranșa de venituri din care face parte o gospodărie. Așadar, de ce aveți nevoie de el și cum vă puteți obține unul? 

Pentru a obține ISEE, trebuie să depuneți Declarația Substitutivă Unificată (DSU). Este un document care necesită detalii personale, venituri și informații despre bunurile din gospodăria ta, pentru a ajuta la crearea unei imagini a situației tale financiare.

Bonusul pentru facturile de utilități se plătește dacă sunt îndeplinite anumite cerințe nu numai pentru gospodărie, ci și pentru furnizare.

 

Bonusul pentru facturi - Cine are dreptul

 

Pentru a fi eligibil pentru bonusul pentru facturile de utilități (numit și bonus "social"), trebuie să îndepliniți o serie de cerințe. ISEE nu trebuie să depășească pragul de 15.000 de euro. Creșterea valorii Isee la 15.000 de euro este prevăzută, potrivit proiectului de lege bugetară, pentru primul trimestru al anului 2023.

Pe scurt, cei care au:

- un ISEE de până la 12 mii de euro în 2022 și 15 mii de euro în 2023;
- familii cu cel puțin patru copii în întreținere (familie numeroasă) și un venit care nu depășește 20.000 de euro;
- titularii de venit de cetățenie sau de pensie


Cum se aplică


Aceasta este o reducere automată direct pe factură: prin urmare, nu este necesară nicio cerere. Cu toate acestea, facturile trebuie să fie pe numele unuia dintre membrii gospodăriei Isee. Fiecare gospodărie are dreptul la un singur bonus pentru fiecare tip (prin urmare, un singur bonus pentru electricitate, un singur bonus pentru gaz și un singur bonus pentru apă) pe an din DSU (Declarația Substitutivă Unificată, documentul pe care îl depuneți pentru a calcula ISEE), conform așa-numitei constrângeri de unicitate.

 

Cerințe de aprovizionare

 

Bonusul pentru facturile de utilități se datorează în prezența anumitor cerințe nu numai ale gospodăriei, ci și ale furnizării. În special tariful trebuie să fie pentru uz casnic (adică furnizarea trebuie să deservească locuințe familiale); pentru a fi eligibil pentru bonusul social pentru apă, alimentarea trebuie să fie pentru uzul casnic activ al rezidenților (adică serviciul trebuie să fie în curs de desfășurare) sau să fie suspendată temporar pentru arierate.

Alternativ, unul dintre membrii gospodăriei ISEE trebuie să dispună de un sistem de alimentare cu gaze naturale și/sau apă în condominiu (centralizat) activ pentru uz civil, tot în spații utilizate ca locuințe familiale.

 

Bonus de 200 de euro. Termenul limită de depunere a candidaturilor este miercuri, 30 noiembrie

 

După cum a comunicat Inps, indemnizația unică va fi acordată din oficiu și beneficiarilor de prestații de mobilitate cu titlu excepțional sau de prestații în același cuantum cu cele de mobilitate, pe care le-au primit în luna iunie 2022. Plățile vor fi efectuate în decembrie 2022. 

 

Noii beneficiari ai bonusului 200, ce înseamnă mobilitate prin derogare 

Mobilitatea prin derogare este o măsură de ajutor care se referă la lucrătorii care își desfășoară activitatea într-o așa-numită zonă de criză industrială complexă. Este o indemnizație specială pe care regiunile și provinciile autonome, în limitele disponibilităților alocate de guvern, o pot acorda șomerilor care nu beneficiază de alte prestații legate de încetarea contractului de muncă.

Cine are dreptul? Toți lucrătorilor salariați, inclusiv ucenicii și lucrătorii cu contracte de leasing de personal, care și-au încetat contractul de muncă. Cu toate acestea, trebuie să aibă o vechime de 12 luni la data concedierii la angajatorul care a efectuat concedierea, din care 6 luni trebuie să fi fost lucrate efectiv, inclusiv în zilele de concediu, sărbătorile și legale.

 

Termene limită

 

Nu mai este prea mult timp pentru cei care nu au aplicat încă pentru bonusul de 200 EUR. Ultima zi de înscriere este miercuri, 30 noiembrie. Se pot înscrie lucrătorii independenți și profesioniștii înscriși în sistemele de asigurări sociale Inps. Cei care sunt înregistrați exclusiv la alte organisme de securitate socială obligatorie (Casse) își pot depune cererea direct la acestea din urmă.

 

Cine poate aplica

- cei înscriși în regimul special de gestionare a artizanilor
- cei înscriși în regimul special de gestionare a comercianților
- cei înscriși în regimul special de gestionare pentru cultivatorii direcți și pentru coloniști și semănători, inclusiv întreprinzătorii agricoli profesioniști;
- pescari independenți;
- profesioniștii independenți înscriși în contul separat, inclusiv participanții la studiourile asociate sau la societățile simple;
- lucrători înscriși ca ajutoare și asistenți în sistemele de gestionare a asigurărilor sociale pentru artizani, oameni de afaceri, agricultori și semănători.

 

Unde se depune cererea

 

Cererea trebuie să fie depusă exclusiv la Inps. În ce caz? Dacă lucrătorul este înscris simultan la unul dintre sistemele de securitate socială ale Inps și la unul dintre organismele care gestionează formele obligatorii de securitate și asistență socială (Decretul legislativ 509/94 și Decretul legislativ 103/96).

Există însă o altă ipoteză. Adică cel al lucrătorului independent înregistrat exclusiv la alte organisme de asigurări sociale obligatorii, care poate transmite cererea direct către acestea din urmă.

 

Cerințele

 

Pentru a beneficia de prima de 200 de euro, solicitanții trebuie să fi obținut un venit brut total de cel mult 35 000 de euro în perioada fiscală 2021 și să nu fi beneficiat de prima de 200 de euro reglementată de articolele 31 și 32 din decretul Aiuti. În cazul în care, în aceeași perioadă fiscală, solicitanții au obținut - și astfel au declarat - un venit brut total de cel mult 20.000 de euro, conform decretului-lege de la Aiuti-ter, alocația se majorează cu 150 de euro, pentru o sumă totală de 350 de euro. Cu toate acestea, există anumite cerințe care trebuie îndeplinite.

Candidații, începând cu 18 mai 2022, trebuie:

- să fie deja înregistrat în gestiunea autonomă;
- să fie titularul unui număr de TVA activ
- să fi plătit cel puțin o cotizație în gestiunea de înregistrare pentru perioada începând cu 1 ianuarie 2020 (cu termen de plată la 18 mai 2022).

 

Cum se aplică

 

Cererea de înscriere la Inps poate fi depusă prin intermediul serviciului online "Indennità una tantum 200 euro - Domanda", care poate fi accesat și prin intermediul Punto d'accesso alle prestazioni non pensionistiche. După autentificare, va trebui să selectați categoria pentru care doriți să vă înscrieți din cele indicate.

Ca alternativă la serviciul online, indemnizația poate fi solicitată prin intermediul patronatelor sau al Centrului de contact, apelând numărul gratuit 803.164 de pe telefonul fix (gratuit) sau 06.164164 de pe telefonul mobil (contra cost, în funcție de tariful aplicat de diferiți operatori), conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel