Italia. Fetiță româncă de doar 2 ani, salvată de medici: „Risca să se sufoce!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură ilrestodelcarlino.it
Sursa foto: captură ilrestodelcarlino.it

O gemenă româncă, în vârstă de 2 ani, lovită de o tumoră toracică și pe col uterin, care a ajuns luni de la București la aeroport, unde o aștepta o ambulanță care a transportat-o ​​la Sant’Orsola, a trecut printr-o intervenție care a durat aproape șase ore. 

„Când medicii au ieșit din sala de operații și mi-au spus că a mers totul bine, aproape că nu-mi venea să cred și i-am rugat să repete același lucru de două ori. Am suferit mult și acum, în sfârșit, datorită acestor îngeri ai lui Dumnezeu, da, îi numesc așa, eu și fiica mea am putut să-i dăm vestea cea bună tatălui care a rămas în România cu cealaltă fetiță geamănă”, a spus bunica fetiței, potrivit ilrestodelcarlino.it.

„La noi în țară fetița a făcut trei cicluri de chimioterapie, dar nu ar fi fost operată. Atunci am căutat în Italia un centru specializat și l-am găsit pe doctorul Mario Lima căruia i-am spus imediat la telefon: Sunt o bunică disperată!”, a mai spus femeia.

 

„Am reușit să scoatem toată masa tumorală”

 

Operația a durat aproape șase ore și a fost efectuată de o echipă de medici compusă din profesorii Gaetano Gargiulo, Mario Lima și Andrea Pession.

„Alături de cei doi chirurgi, a fost prezent și profesorul Andrea Pession, director de Pediatrie: După ce l-am transmis pe copil la CT, a fost clar că singura soluție a fost operația, dar în timp ce pentru mine a fost ușor să spun, cel mai a fost în sarcina chirurgilor, care au dat dovadă de o mare hotărâre.

Felicitări de la Raffaele Donini, consilier pentru politici de sănătate. Și în timp ce bunica le mulțumește medicilor și asociației românești care a suportat cheltuielile călătoriei aeriene, voluntarii Amaci au avut grijă de ea și de fiica sa din oraș”, mai scrie publicația citată.

„Am reușit să scoatem toată masa tumorală care apăsa pe vasele de sânge din gât, acelea care conduc sângele la creier, și muta de asemena arcul aortic, de aceea a fost necesară și colaborarea unui cardio-chirurg. Fetița risca să se sufoce. Important a fost și rolul anesteziștilor: cu noi a fost prezentă Maria Teresa Cecini. Acum fetița este internată în secția de reanimare pediatrică condusă de doctorul Fabio Caramelli”, a declarat Mario Lima.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel