Italia. Escrocherie de amploare demascată de polițiști: Permise false românești, preschimbate în documente legale italienești

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliția rutieră din Bolzano a demascat o escrocherie de amploare și a denunțat unsprezece persoane care aveau permise de conducere poloneze, române, bulgare și ucrainene. 

Echipa de Poliție Judiciară a Departamentului de Poliție Rutieră din Bolzano a efectuat o serie de verificări privind procedurile de preschimbare a permiselor de conducere străine solicitate la birourile Autorității de Motorizare pentru Provincia Bolzano. Ancheta s-a încheiat cu denunțarea la Parchetul din Bolzano a unsprezece cetățeni străini, de naționalitate poloneză, română, bulgară și ucraineană, care au încercat să intre în posesia unui permis de conducere italian, prin procedura de preschimbare a permiselor străine.

Permisele din țările de origine erau false 

 

În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii s-a stabilit că permisele din țările de origine prezentate la Autoritatea competentă s-au dovedit a fi false, dar de o calitate excelentă , astfel încât să înșele chiar și controalele poliției.

Pentru unii suspecți au mai fost raportate și alte infracțiuni, întrucât aceștia au raportat „în mod fals” drept pierdute permise de conducere străine false, care în urma perchezițiilor au fost găsite la locuințele reclamanților.

Pentru alții, au fost adăugate și sancțiuni administrative în temeiul articolului 116 din Codul rutier pentru conducere fără permis.

În cadrul operațiunii au mai fost confiscate permisele provizorii eliberate funcționarii din Bolzano, lăsând astfel subiecții pietoni. Toți cei 11 vor trebui acum să treacă prin procedura normală de examinare pentru eliberarea permisului de conducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel