Italia. Emil povestește ultimele secunde înainte de carnagiu: „Tata a țipat la mine, am deschis ochii și am văzut TIR-ul” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Emil Ciurar, șoferul de 30 de ani din comuna Petru Rareș, Bistrița-Năsăud, care, vineri, a provocat un adevărat carnagiu după ce a adormit la volanul unui Volkswagen Sharan, pe autostrada A1, în Italia, încearcă să refacă filmul cumplit al accidentului.

Nenorocirea s-a produs între Arezzo și Monte San Savino. Doi dintre copiii lui Emil Ciurar - o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani -, precum și părinții acestuia, au murit pe loc după impactul mașinii cu un TIR.

Tânărul de 30 de ani a scăpat nevătămat, iar soţia lui și ceilalți doi copii ai familiei au fost transportaţi la spital în stare gravă.

Aflat într-o celulă din închisoarea Arezzo, fiind acuzat de omucidere rutieră multiplă, Emil Ciurar încearcă să refacă ultimele clipe înainte de producerea tragediei.

„Tata a țipat la mine: Fii atent! Am deschis ochii, am văzut TIR-ul în fața mea și am încercat să trag stânga de volan. Câțiva centimetri și i-aș fi putut salva pe toți”, își amintește bărbatul.

 

Condusese 30 de ore fără oprire

 

Câteva secunde cu pleoapele coborâte au provocat iadul la kilometrul 360, în zona Badia al Pino (Arezzo), acolo unde, după o curbă, Emil a pierdut controlul volanului, s-a izbit cu mașina de un TIR parcat, apoi a ricoșat într-un Nissan Qashqai.

Condusese 30 de ore fără oprire, mai bine de 1.600 de kilometri.

„L-am avut pe tata lângă mine. I-am văzut trupul și pe cel al mamei mele pe asfalt. Mi-am scos copiii din mașină, am vrut să-i salvez”, a declarat în lacrimi Emil Ciurar, potrivit corrierediarezzo.corr.it.

Bărbatul este disperat și întreabă tot timpul de părinți și copiii morți.

Între timp, soția bărbatului a fost externată ieri și a mers la ceilalți doi copii supraviețuitori.

 

Emil Ciurar riscă până la 21 de ani de închisoare

 

Emil Ciurar riscă până la 21 de ani de închisoare, informează Observator.

El este acuzat de omucidere rutieră multiplă, iar, astăzi, 8 iunie, va apărea în fața judecătorului.

Anchetatorii merg pe ipoteza că românul a adormit la volan și astfel a pierdut controlul mașinii pe un drum drept, fără obstacole sau care să pună probleme de vizibilitate.

În urma analizelor s-a constatat că nu consumase alcool și nici alte substanțe interzise.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel