Italia. DREPTATE pentru Carmen, badanta româncă acuzată că maltrata bătrânii dintr-un azil

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O badantă româncă, de 31 de ani, a fost achitată după mai bine de un an de anchete. Colegele ei, în schimb, au fost condamnate la închisoare pentru că maltratau bătrânii internați într-un azil din Rimini.

O româncă în vârstă de 31 de ani îngrijitoare la azilul de bătrâni Villa Franca din Rimini, a fost acuzat că, alături de alte trei colege dar și de administratorul structurii, sunt anchetați pentru maltratarea a cinci bătrâni internați în azilul respectiv. 

Ieri, Carmen Bordea, îngrijitoarea româncă, a fost declarată nevinovată de tribunalul italia, în timp ce colegele ei au primit pedepse între 24 și 32 de luni de închisoare.

Ancheta a început în luna iunie 2018 când o altă îngrijitoarea angajată la azilul de bătrâni respectiv și-a depus demisia, apoi a denunțat totul la carabinieri, spunând că aceștia maltratează bătrânii. Autoritățile italiene au dat startul unei anchete, iar carabinierii au instalat camere de supraveghere video ascunse în interiorul azilului pentru a aduna dovezi.

Bătrâni bătuți cu bestialitate

În următoarele două luni, peste 150 de scene de violență din partea angajatelor asupra celor 5 bătrâni pe care trebuiau să-i îngrijească, toți peste 80 de ani patru dintre ei cu invaliditate parțială, au fost surprinse de camerle de filmat, iar totul se întâmpla cu buna știință și chiar în prezența administratorului azilului, un bătrân italian de 78.

Bătrânii maltratați au fost mutați în altă parte, iar administratorul și cele patru angajate au fost trimiși în judecată pentru faptele lor. Între timp, în luna februarie a acestui an, administratorul a decedat, dar procesul a continuat împotriva celor patru îngrijitoare puse sub acuzare: Quispe Soto – în vârstă de 38 de ani și originară din Peru; Maia Kvaviashvili – 51 de ani, din Georgia; Maria Carlotta Re – 51 de ani, de cetățenie italiană și Carmen Bordea – 31 de ani, de cetățenie română.

Ieri, Tribunalul din Rimini a pronunțat sentința în acest proces, iar Carmen Bordea a fost declarată nevinovată, judecătorul constatând în urma procesului și în baza dovezilor adunate de carabinieri că femeia româncă nu a participat alături de celelalte colege la maltratarea pensionarilor. Celelalte femei au primit pedepse privative de liberare, scrie Corriere Romana: Quispe Soto a fost condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare, Maia Kvaviashvili la 2 ani și 4 luni și Maria Carlotta Re a primit 2 ani de închisoare drept pedeapsă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel