Italia. Dreptate pentru 35 de români care au fost exploatați: „Muncitorii au avut curaj!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un om de afaceri italian și complicele său, un român, au fost condamnați definitiv, marți, de judecătorii italieni la închisoare după ce au fost acuzați că au exploatat 35 de muncitori români. 

Andrei Păduraru, în vârstă de 27 de ani, le promitea românilor un loc bun de muncă, plătit corespunzător. Îi aducea în Italia, în Taranto, iar apoi le lua documentele, îi cază în clădiri dărăpănate și îi obliga să lucreze chiar și 17 ore pe zi pe câmpurile agricole. Îi plătea doar cu 4 euro/oră, însă din aceștia le mai oprea bani pentru cazare, transport și mâncare. 

„Le mulțumim muncitorilor care au avut curajul să denunțe, lucrători care erau sătui de violențele și amenințările celor doi și care s-au adresat sindicatului nostru pentru a-și câștiga drepturile și a-i condamna pe asupritori", a declarat secretarul general al sindicatului Flai Cgil Taranto, Lucia La Penna.

Omul de afaceri Francesco Sabato, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 2 luni de închisoare, iar Andrei Păduraru a primit o sentință de 3 ani și 5 luni de închisoare. Cei doi sunt obligați să achite și o amendă în valoare de 15.000 de euro fiecare, plus cheltuielile de judecată.

„O sentință care aduce dreptate și demnitate în rândul celor care muncesc pe câmpuri. Muncitorii străini sunt fragili, adesea nici măcar nu știu că au unele drepturi. Este nevoie de intervenții structurale și de un sistem pentru a readuce formele legale în întreg sectorul agricol”, a spus sindicatul după aflarea sentinței în acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel