Italia: Două surori minore au furat jumătate de milion de euro dintr-o casă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Două surori minore au furat jumătate de milion de euro dintr-o casă. Sursa foto: freepik.com
Italia. Două surori minore au furat jumătate de milion de euro dintr-o casă. Sursa foto: freepik.com

Două surori de origine slavă, în vârstă de 16 și, respectiv, 12 ani, au reușit să pătrundă pe ușa unui apartament din Monza și să fure obiecte de valoare în valoare de aproximativ jumătate de milion de euro, ceasuri, bijuterii și genți de lux. 

Fetele aproape că au reușit să scape, dar proprietarul a reușit să le oprească cu ajutorul unui vecin, până când polițiștii au sosit și au arestat-o pe cea mai mare.

S-a întâmplat în dimineața zilei de 24 decembrie la Monza, în timp ce un cuplu căsătorit își făcea ultimele achiziții pentru Ajunul Crăciunului. Când s-a întors acasă, bărbatul și-a dat imediat seama că apartamentul lui a fost spartă. Privind pe fereastră, a văzut două fetițe care plecau cu gențile de designer ale soției sale  și a decis să le urmărească. Odată ajuns în stradă a strigat cerând ajutorul trecătorilor. O persoană care era pe trotuarul de vizavi a  ajuns la ele, reușind să le blocheze.

 

Minorele aveau la ele șurubelnițe și foarfece

 

Când polițiștii au ajuns la fața locului, le-au găsit pe cele două fete, încercuite de  proprietarul casei și de vecinul care l-a ajutat să împiedice evadarea acestora. Cele două surori aveau la ele șurubelnițe și foarfece, precum și o bucată de plastic obținută dintr-o sticlă de șampon, folosită pentru a manipula încuietoarea casei.

Minora de 16 ani, care are mai multe dosare penale începând din 2018 între Lombardia și Veneto, a fost arestată pentru tâlhărie. Sora mai mică, fără antecedente penale, nefiind imputabilă din cauza vârstei fragede, a fost încredințată avocatului familiei care se află în Franța. Cele două surori locuiau de ceva vreme singure în Italia, fiind încredințate unor cunoștințe și se mutau dintr-un loc în altul fără nicio supraveghere a unui adult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel