Italia. Doi români și un moldovean, achitaţi de magistrați. Cei trei au fost acuzaţi că au hărţuit două dansatoare 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
dans_la_bara
dans_la_bara

Magistraţii de la Curtea din Belluno, Italia, au decis achitarea a doi români şi a unui basarabean, acuzaţi că, în 2016, au hărţuit două dansatoare, tot românce, dintr-un club de noapte din localitatea Sospirolo, oraş situat la circa 80 de kilometri nord de Veneţia.

Pe 17 iulie 2016, un grup de opt români şi basarabeni au petrecut în localul Vedania Night Club, unde erau prezente și două dansatoare românce. La un moment, câțiva bărbaţi ar fi început să hărţuiască cele două dansatoare. Le-ar fi fi făcut avansuri, le-ar fi solicitat să întreţină relaţii amoroase şi chiar le-ar fi atins în zonele intime. De frică, fetele s-au refugiat într-un vestiar. 

În cele din urmă, patronul localului, Roberto Callegher, şi câţiva dintre angajaţi i-ar fi îndepărtat pe agresori, conform Il Gazzettino. La şapte luni de la producerea incidentului, fetele au depus plângere împotriva a trei dintre bărbaţi. Au fost vizaţi Cătălin, un român de 31 de ani, din Feltre, Alexandru, un român de 33 de ani, din Pedavena, şi Roman, un basarabean de 32 de ani. Fetele le-au solicitat daune de câte 5.000 de euro.

Însă în ciuda declaraţiilor româncelor, magistraţii italieni au avut dubii privind plângerea. Cele două fete s-au contrazis în declaraţii. Româncele au spus că și echipajul de carabinieri, cate a ajuns la local în seara respectivă, a fost înjurat şi admonestat de cei trei acuzaţi. Acest lucru a fost infirmat de oamenii legii. Ancheta a scos la iveală faptul că româncele ar fi fost puse să depună plângere chiar de către patronul localului, după ce acesta din urmă ar fi fost acuzat că l-a bătut pe Cătălin.

 

Româncele ar putea fi puse sub acuzare

 

Procurorii italieni au cerut patru ani şi opt luni de închisoare pentru Cătălin, patru ani şi şase luni de închisoare pentru Alexandru şi patru luni şi două luni de închisoare pentru Roman. Însă, magistraţii de la Curtea din Belluno au decis că infracţiunile nu există şi, astfel, cei trei acuzaţi trebuie achitaţi, scrie observatornews.ro.

Mai mult, autorităţile italiene nu exclud acum posibilitatea de pune sub acuzare pe cele două românce, dansatoare în club, pentru mărturie mincinoasă. Ambele părţi implicate în incident aşteaptă motivarea deciziei magistraţilor, care poate  fi atacată cu apel.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel