Focar de coronavirus cu tulpină britanică apărut în nordul Italiei. S-a răspândit într-o școală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
elevi_scoala_masca
elevi_scoala_masca

Un focar al tulpinii britanice a coronavirusului s-a înregistrat într-o localitate din nordul Italiei. Inițial au fost testate pozitiv 24 de persoane, și apoi 139 de contacți.

Inițial, pe 24 ianuarie au fost depistate cu tulpina britanică a coronavirusului 24 de persoane, elevi și profesori la școala din Corzano, un sat de aproximativ 1.400 de locuitori în nordul Italiei.

După ancheta epidemiologică au fost testate și persoanele cu are au intrat în contact. Din 189 de persoane testate, 139 au fost depistate pozitiv l această variantă considerată extrem de transmisibilă a COVID-19.

Din cauza numărului mare de contaminări, autorităţile sanitare au cerut secvenţierea unor eşantoane.

„Paisprezece eşantioane au fost secvenţiate şi (toate cele) paisprezece sunt pozitive cu varianta britanică”, se arată în comunicat, potrivit Știrile PRO TV.

 

„Aceste semnale ne îndeamnă să urmărim cu atenţie răspândirea noilor variante”

 

Fundaţia ştiinţifică sanitară Gimbe avertizează joi cu privire la o uşoară creştere a numărului contaminărilor în Italia şi subliniază asupra pericolului noilor variante.

„Înregistrăm - în nouă regiuni - o creştere a procentului cazurilor faţă de nivelul se săptămâna trecută”, avertizează Gimbe într-un comunicat, cu referire la date din săptămâna 27 ianuarie-2 februarie.

„Aceste semnale ne îndeamnă să urmărim cu atenţie răspândirea noilor variante, consolidând secvenţierea virusului atunci când se înregistrează o creştere anormală a noilor cazuri”, subliniază fundaţia.

 

O „explozie” a contaminărilor

 

Preşedintele fundaţiei, Nino Cartabellotta, vorbește chiar despre o „explozie” a contaminărilor, „ameninţarea noilor variante, care au ajuns deja în Italia şi care riscă să conducă la o explozie a curbei contaminărilor”.

Mai multe contaminări cu varianta braziliană au fost înregistrate la sfârşitul lui ianuarie în Italia, iar eşantionul unui posibil prim caz de contaminare cu varianta sud-africană este în curs de secvenţiere, scrie presa.

Italia, prima ţară europeană dur afectată de primul val al pandemiei COVID-19, înregistrează aproape 90.000 de morţi de la începutul epidemiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel