Italia. Doi români au furat o dubă și au plecat mai departe la jefuit societăți comerciale. Lovitură de mii de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi români au fost arestați în Italia, după ce au fost prinși conducând o dubă furată cu ajutorul căreia au furat mai multe schele de la o firmă din Mapello. 

Doi români, în vârstă de 39 și respectiv 49 de ani, au fost arestați miercuri, 27 octombrie, la Calusco d’Adda, provincia Bergamo (Lombardia), după ce au fost prinși la bordul unei dube care era plină cu schele furate de la o societate din Mapello. 

Potrivit publicației Il Giorno, duba folosită pentru comiterea furtului era și ea furată.

Românii au aruncat cheile mașinii în apă

 

Cei doi români, care se aflau la bordul unei dube Mercedes Sprinter furată din Monza, au fost opriți de carabinieri pe podul San Michele din Calusco d’Adda.

La vederea oamenilor legii românii au oprit autoutilitara și au încercat să fugă, aruncând cheile vehiculului de pe pod. Ei s-au împotrivit arestului, fiind deosebit de agresivi. 

La bordul dubei au fost găsite mai multe componente pentru schele de construcții, în valoare de peste 7.000 de euro. La o scurtă verificare, s-a dovedit că acestea erau furate de la o firmă din Mapello.

Cei doi români au fost arestați, fiind acuzați de furt și de rezistență la măsura arestului.

Bunurile furate au fost returnate proprietarilor de drept.

Doi români, hoți de îmbrăcăminte în Italia, prinși în toiul acțiunii

 

Incidentul vine la doar o zi după ce carabinierii din Buggiano au arestat în flagrant delict un bărbat și o femeie, ambii de naționalitate română, în vârstă de 24 și, respectiv, 22 de ani, fără domiciliu stabil, acuzați de furt în formă continuată în două magazine din centrul comercial "Montecatini" din Biscolla.

Cei doi români au furat numeroase articole din două magazine din centrul comercial Biscolla. Au folosit folii de aluminiu pentru a păcăli sistemul anti-furt.  

În timpul unei acțiuni privind combaterea furturilor, oamenii legii au fost alertați de către agenții de pază din parcarea centrului comercial "Montecatini" din Biscolla, unde tocmai avuse loc un furt într-un magazin de încălțăminte. Doi tineri care au intrat în magazin ca simpli cumpărători, s-au făcut nevăzuți după ce a sunat alarma anti-furt la ieșire. 

Cei doi români au reușit să fugă în parcare. Carabinierii au interceptat-o pe femeie în parcare, în timp ce bărbatul, la sosirea patrulei, a încercat să fugă, însă a fost prins și blocat. În urma percheziției, carabinierii au găsit, în mașina celor doi români, diverse articole de îmbrăcăminte de marcă, inclusiv 5 tricouri pentru copii, 2 hanorace pentru femei și 2 perechi de pantofi. În automobil, oamenii legii au mai găsit alte 5 hanorace, care fuseseră furate dintr-un alt magazin din același centru comercial, relatează lanazione.it.

De asemenea, în mașină mai era o pungă de carton, al cărui interior era protejat de o folie de aluminiu, folosită în mod obișnuit pentru a opri declanșarea sistemului anti-furt. În plus, femeia avea în geantă o perucă, pe care o purta în timpul jafului, ca să nu fie recunoscută. Cei doi români au fost arestați și duși în arestul Companiei de carabinieri din Montecatini, în așteptarea validării arestului de către procuror. Ulterior, magistrații au aplicat o măsură preventivă cere le interzicere celor doi șederea în provincia Pistoia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel