Italia. Din România până la Salermo. O ROMÂNCĂ, prima FEMEIE ȘOFER de camion la o firmă de transport

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

„Să fii femeie-șofer, mai ales la începutul carierei, nu este ușor, nu numai pentru orarul care nu este în concordanță cu nevoile familiei, dar, de asemenea, pentru că există multe lucruri de învățat”, a spus Dorica Corea, prima femeie șofer din firma Gruppo SMET din Italia. 

„Acesta este un prim pas important spre adăugarea de cote mai multe și mai mari la angajații noștri. Vrem să fim un exemplu pentru întregul sector al transporturilor, inclusiv în ceea ce privește egalitatea de șanse. Astăzi, femeile trebuie să aibă acces liber la o profesie care a fost întotdeauna considerată apanajul exclusiv al bărbaților”, a declarat Domenico De Rosa, director al SMET Group, potrivit salernotoday.it.

Dorica Corea are 47 de ani, este năcută în România, are un fiu și este o bunică a doi copii. Ea deține licențele C și E, din 2007, la Școala Europeană din Empoli și, după un deceniu de experiență de conducere, a ales să se angajeze la SMET Group, un pionier în Italia nu numai transport durabil, ci și a egalității de șanse.

Citește și Italia. MARIJUANA în loc de TĂMÂIE. Preotul și enoriașii, DROGAȚI fără să știe

Până să se alăture firmei, Dorica a lucrat mai mulți ani în diferite firme și la pompele de benzină.

„Trebuie să cunoaști semnele, să știi cum să planifici călătoria, să știi cum să efectuezi o întreținere redusă, să știi cum să coordonezi operațiile de încărcare și descărcare și să evaluezi orice deteriorare a bunurilor. Nu am fost niciodată descurajată, deoarece cred că femeile au posibilitatea și capacitatea de a se stabili și în acest sector. Și pentru că am fost destul de norocoasă să-i întâlnesc pe colegii mei, majoritatea bărbați, care m-au susținut și mi-au dat sfaturi utile”, a precizat Dorica Corea, potrivit sursei citate. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel