Italia, devastată de inundații pentru a doua oară într-o singură lună: Mai multe drumuri de acces au fost măturate de ape

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cod rosu de inundații în sudul Italiei
Cod rosu de inundații în sudul Italiei

Italia se confruntă din nou cu inundații de amploare, pentru a doua oară în mai puțin de o lună. Cele mai mari probleme sunt pe coasta de sud a Siciliei, unde a plouat cel mai mult. Mai multe râuri au ieșit din matcă, iar șuvoaiele au intrat în case și au distrus drumuri.

Mai multe mașini au căzut într-o groapă care a apărut după ce s-a rupt pământul de lângă un bloc. Iar un liceu a fost evacuat după ce a căzut tavanul. Pompierii au avut peste 200 de intervenții în doar o zi. Asociația agricultorilor italieni, a organizație foarte influentă în țară, a spus că aceste fenomene meteo extreme sunt provocate de încălzirea globală.

Şcolile din jumătatea de est a Siciliei au fost închise ca măsură de precauţie. Primarul Cataniei, oraş de la poalele vulcanului Etna, a ordonat joi seara ca şcolile să fie închise, în timp Protecţia Civilă italiană a emis o avertizare de vreme severă pentru această zonă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Vremea nefavorabilă a afectat Sicilia în această săptămână, furtunile lovind vestul insulei, în special în jurul Palermo, Agrigento şi Trapani. Serviciile de urgenţă au folosit echipamente grele pentru a curăţa străzile de noroi.

În Sciacca, lângă Agrigento, o stradă din faţa unui bloc s-a surpat şi câteva maşini au fost înghiţite de pământ. 

În urmă cu două săptămâni, un ciclon mediteranean s-a abătut asupra estului Siciliei. Potrivit mass-media, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi enorme pagube materiale au fost raportate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel