Italia. Decizie șocantă în cazul Mariei, fetiţa româncă găsită moartă şi dezbrăcată în piscină: Daniel, principalul suspect, achitat

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Decizie a magistraților în cazul Mariei U., fetița româncă de 9 ani care a fost găsită moartă şi dezbrăcată în piscina unei stațiuni din San Salvatore Telesino (Benevento), pe 19 iunie 2016. Daniel, tânărul român cercetat pentru crimă și agresiune sexuală, a fost achitat. 

După 5 ani, o altă întorsătură în cazul referitor la moartea Mariei Ungueranu, fata omâncă de 9 ani a fost găsită moartă în piscina unei ferme din San Salvatore Telesino, în provincia Benevento, pe 19 iunie 2016. Pentru Vincenzo Landolfi, judecător de instrucție al Curții din Benevento, copilul nu a fost ucis: judecătorul pentru anchetele preliminare a respins deci apelul familiei copilului și a dispus respingere a acuzației de crimă și violență sexuală atribuite lui Daniel Ciocan - principal suspectat a morții Mariei - și tatălui copilului, care a fost suspectat doar de violență sexuală împotriva sa.

Citește și: Italia. Detalii noi în cazul Mariei, fetiţa româncă de 9 ani găsită moartă şi dezbrăcată în piscină: „Mașina lui Daniel era pe alee“

Judecătorul Vincenzo Landolfi a dispus clasarea procesului împotriva lui Daniel C, un român 26 de ani, acuzat de ucidere și agresiune sexuală asupra Mariei, fetița româncă de 9 ani care pe 19 iunie 2016 a fost găsită înecată în piscina unui resort din San Salvatore Telesino. "A fost neglijență față de copil", consideră magistratul.

Daniel, principalul suspect, achitat

 

Pentru judecător, "consultanții și experții au fost de acord să excludă posibilitatea unei crime“. În schimb Antonio și Daniela Romano ( apărați de avocatul Angelo Leone), sunt trași la răspundere pentru ucidere din culpă: nu ar fi luat măsurile de siguranță adecvate pentru a împiedica accesul la piscina adâncă de un metru și jumătate.

O acuzație de neglijență față de minoră, pe care Landolfi o consideră "partajabilă: moartea Oanei Maria Ungureanu nu se datorează unei acțiuni criminale a lui Ciocan, ci neglijenței față de minoră. Inculpatul, de fapt, s-a deplasat la stațiunea "Borgo San Marino" în compania victimei (și a surorii acesteia, n.r.), nu a exercitat supravegherea corespunzătoare asupra acesteia, neîmpiedicând-o să se scufunde în piscină. Și este destul de plauzibil că minora, din cauza incapacității sale de a înota, s-a înecat".

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

Nu a fost crimă, ci neglijență asupra minorului

 

Și din nou: "Efectuarea de consultanță medico-legală suplimentară solicitată în actul de opoziție nu ar permite dobândirea de elemente apte să susțină acuzarea la proces. În acest sens, se remarcă faptul că toți consultanții și experții deja numiți au fost de acord să excludă posibilitatea unei crime“.

În ceea ce privește "presupusele violențe sexuale suferite de minoră, constatările experților au scos la iveală date care nu sunt deloc lipsite de ambiguitate: experții, de fapt, au formulat ipoteze diametral opuse. De asemenea, este necesar să se ia în considerare insuficiența constatată a materialului biologic găsit pe hainele confiscate, ceea ce a împiedicat efectuarea unor examinări criminalistice utile. Toate acestea fac posibilă excluderea posibilității ca orice expertiză suplimentară să furnizeze elemente suficiente pentru a iniția o procedură penală".

PRECIZĂRI: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel