Italia. Detalii noi în cazul Mariei, fetiţa româncă de 9 ani găsită moartă şi dezbrăcată în piscină: „Mașina lui Daniel era pe alee“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: urbanpost.it
sursa foto: urbanpost.it

Noi detalii în cazul Mariei Ungureanu, fetița româncă de 9 ani care a fost găsită moartă şi dezbrăcată în piscina unei stațiuni din San Salvatore Telesino (Benevento), pe 19 iunie 2016. Daniel, tânărul român cercetat pentru crimă și agresiune sexuală, avea mașina parcată pe o alee din stațiune.

 

Anchetatorii au solicitat sprijinul forțelor aeronautice în ancheta fetiței românce găsită fără viață găsită în piscina de la San Salvatore. Imaginile surprinse de sateliți în ziua fatidică arată că mașina lui Daniel Ciocan, principalul suspect de crimă în cazul Mariei, se afla parcat în stațiune, aproape de locul unde fetița și-a pierdut viața.

Această expertiză a fost solicitată de Parchet, după ce avocații lui Daniel au spus că Polul românului nu se afla pe alee, unde ar fi putut intra doar după deschiderea unei porți. El a susținut întotdeauna că mașina a intrat în stațiune pentru că el și sora lui trebuiau să ajungă la o aniversare din resort, potrivit ottopagine.it. 

Maria Ungureanu, fetiţa româncă în vârstă de 9 ani, a fost găsită moartă, pe 19 iunie 2016, în piscina unui restaurant din comuna San Salvatore Telesino, provincia Benevento.

Moartea unui copil și multe semne de întrebare

 

Micuţa a fost găsită fără viaţă, în piscina restaurantului, dezbrăcată şi cu o mulţime de răni pe tot corpul, unele dintre ele fiind mai vechi. Tocmai din cauza rănilor mai vechi, anchetatorii italieni i-au considerat suspecţi pe părinţi.

Trupul micuţei Maria Ungureanu a fost exhumat pe 3 iulie 2019 pentru ca anchetatorii să facă o nouă autopsie în căutarea unor probe. Autopsia a fost reluată, iar raportul întocmit a fost depus la Curtea din Benevento. Magistratul de instrucție a trebuit să clarifice presupusele abuzuri pe care fetița le-ar fi suferit. 

În fața unor astfel de constatări, avocatul Gallo, apărătorul tatălui Mariei, suspectat de abuzul copilului, a declarat pentru Ansa: "Această concluzie trebuie să fie aceea de a-mi exonera imediat clientul, care fusese acuzat de infracțiunea de violență sexuală în ultima audiere în fața Grupului care, neacceptând cererile procurorului de închidere a cazului, a decis să continue cu investigațiile prin acuzație, pe lângă acuzaţiile aduse lui Daniel Ciocan. În acest moment tatăl trebuie achitat".

Ce ipoteză au avocații lui Daniel

 

Avocatul lui Daniel Ciocan, bărbatul suspectat iniţial că ar fi abuzat-o şi ucis-o pe fetiţa româncă, susține teza morții accidentale prin înec al copilului.

În ceea ce privește presupusa violență sexuală, a arătat întotdeauna cu degetul către Marius Ungureanu, tatăl Mariei: „Ungureanu este 'De la un caz de moarte accidentală, la o fată abuzată. Daniel și Cristina nu se aflau în San Salvatore Telesino în timp ce Maria murise și nu este sigur că sperma izolată de pe patul  şi cămaşa fetei este a lui Daniel. [...] Concluziile noilor rapoarte pregătite de parchet nu adaugă nimic nou acestui caz de deces accidental.  Repet că soluția acestui caz se află în dosar încă din iulie 2016. Mă aștept ca procurorul Benevento să urmeze indicațiile oferite de judecătorii reviziei de la Napoli și de cei ai Casației". 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel