Italia. Comunitatea, REVOLTATĂ că Marius Alin, românul care a omorât patru italieni cere reducerea pedepsei. Îl vor afară din oraș

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Marius Alin, românul vinovat în accidentul care a dus la moartea a patru tineri italieni cere reducerea pedepsei. Acțiunea sa a stârnit revolta comunității din Musile, care-l vrea afară din oras. 

Romina Ceccato, mama lui Riccardo Laugeni, unul dintre cei patru băieți care au murit în tragicul accident de la Jesolo, în canalul Pesarona, nu are liniște. Acum, Marius Alin M., un electrician român în vârstă de 29 de ani care conducea o mașina maraca VW Golf și a intrat în mașina celor patru tineri care apoi a ajuns în canalul plin cu apă, face apel la o reducere a pedepsei. 

„Nu știu cum poate cere să i se reducă pedeapsa după ce a făcut. Acum comunitatea este chiar mai aproape de noi și cere ca el să fie îndepărtat din Musile”, spunea mama lui Riccardo.

Italienii din Musile amenință pe internet


În ultimele zile au explodat comentariile pe internet, cetățenii exasperați arată cu degetul către român și îl amenință, după cererea formulată în apel pentru micșorarea sentinței. Chiar și în ultimele zile, familiile victimelor l-au văzut pe terasa apartamentului său din Musile, unde se află în arest la domiciliu. Au simțit sângele cum fierbe, inimile bătând puternic și lacrimile șiroind pe ochi:

„Pentru noi, părinții copiilor morți este o suferință continuă”, spune Romina. "Am trăit acești ani într-o tensiune constantă și condamnarea trebuie să fie exemplară. Vreau doar să spun că am încredere în mesajul care care este gravat în sălile de judecată, „legea este egală pentru toți”. Pentru că acești copii merită dreptate după acea moarte tragică. Legea există și trebuie aplicată. Nu acceptăm reducerea pedepsei. Este un mesaj important care trebuie transmis tinerilor: că justiția există și cine a ucis patru băieți, nu unul singur, trebuie pedepsit exemplar". 

Romina Ceccato este acum implicată personal în asociația „Alba, luminile pe drumul cel bun”, fondată imediat după tragedia de la Jesolo. Asociația are ca scop atragerea atenției asupra problemelor de siguranță rutieră. Ea a organizat evenimente și întâlniri publice, chiar și o procesiune cu torțe pe Ponte della Vittoria cu 1500 de participanți, adunați ca niciodată în număr foarte mare.

Acum, cetățenii din Musile se organizează prin intermediul rețelelor sociale pentru o nouă demonstrație, relatează publicația nouvavenetia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel