Italia. Cine sunt victimele în urma prăbușirii blocului. Printre ei un român și un copil de numai 4 ani: „Vrem dreptate!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Cine sunt VICTIMELE în urma PRĂBUȘIRII BLOCULUI. Printre ei un ROMÂN și un COPIL de numai 4 ani: „Vrem DREPTATE!”
Italia. Cine sunt VICTIMELE în urma PRĂBUȘIRII BLOCULUI. Printre ei un ROMÂN și un COPIL de numai 4 ani: „Vrem DREPTATE!”

Primele investigații ale pompierilor vor fi fundamentale pentru a identifica direcția pe care o vor lua anchetele parchetului din Torino cu privire la prăbușirea blocului cu două etaje din strada Bramafame în care a murit un copil de 4 ani și trei persoane au fost grav rănite. Ipoteza că a fost o scurgere de gaz pare a fi singura momentan capabilă să explice o astfel de explozie, care a distrus trei apartamente în clădirea de la periferia orașului.

Și pare plauzibil că totul a început de la cel de la etajul al doilea ocupat de Robert Panaite, în vârstă de 22 de ani, chiar ieri, care este rănit în starea cea mai gravă pentru că a fost cel lovit de valul de căldură al exploziei și a suferit arsuri pe 50% din corp, în timp ce ceilalți doi răniți, Devis Licata și Nartila Tila, mama copilului mort, au fost loviți de dărâmături.

Cu toate acestea, dincolo de această explicație, există multe profiluri de responsabilitate care s-ar putea deschide în funcție de ceea ce vor putea analiza tehnicienii, de la rolul pe care l-au avut chiriașii sau proprietarul în instalarea sistemelor până la comportament sau neglijență în utilizarea gazului. 

 

Clădirea nu era conectată la rețeaua de gaz

 

GPL este un gaz care are un miros puternic: este posibil ca nimeni să nu-l fi simțit? Și nu au existat orificiile de ventilare? Magistratul însărcinat cu gestionarea tragediei este procurorul Giorgio Nicola, dar în acest moment un dosar nu a fost încă deschis formal.

După ce au salvat răniții și după ce au săpat ore întregi în dărâmături pentru a-l căuta pe micul Aron Tila, găsit lipsit de viață, ieri pompierii au lucrat la curățarea și asigurarea siguranței clădirii. Dar de astăzi toată atenția va fi dedicată aflării cauzei a ceea ce a dat naștere acelui dezastru.

Clădirea din Strada Bramafame 42 este una dintre cele care, departe de centrul orașului, nu este încă conectată la rețeaua de metan. Iar soluția fusese găsită în două moduri. Erau apartamente conectate la un sistem de condominium care dintr-un rezervor situat în grădină luau GPL care alimenta cazanele cu care se ramificau conductele pentru apă caldă, încălzire și chiar sobele. Firma specializată a umplut cisterna și, de asemenea, a livrat facturile de gaz diferitelor familii, împărțind în funcție de consum.

„Am ajuns acum mai puțin de un an și m-am trezit cu 1.000 de euro de plătit”, spune Elena, chiriaș la primul etaj. „Chiar mi s-a părut mult”.

Acum se vor efectua verificări asupra acestora și asupra regularității certificărilor și verificărilor.

 

„Nimic nu a funcționat în acea casă”

 

Genci Tila, tatăl micului Aron de 4 ani care a murit în prăbușirea clădirii din Strada del Bramafame 42 din Torino, a părăsit spitalul Maria Vittoria. Soția sa Nertile este încă internată. Vizibil șocat, Genci a fost însoțit de vărul său, Cupi Qemal, care a declarat: „Vrem dreptate și cerem ajutor pentru a aduce copilul în Albania cât mai curând posibil. Explozia a fost mai jos, nu în apartamentul în care stăteau ei. Lui Genci îi mirosea a gaz”.

„Au vrut să se mute pentru că nimic nu a funcționat în acea casă”, conchide Qemal, „și au avut chiar ieri o întâlnire pentru a vedea o casă nouă. Genci găsise un nou loc de muncă și trebuiau să se stabilească aici, la Torino. Din fericire i-a luat pe ceilalți doi copii. Măcar au fost salvați”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel